DRAGALIĆ

1126 0

DRAGALIĆ, 29. veljače 2012. – Članice Udruge „Trobojnica tkanica“ osam su godina u Dragaliću čuvarice narodne baštine. Od Đurđice Filipović, predsjednice u prve dvije godine, pa do danas pod vodstvom Đurđice Peterlik, okuplja se dvadesetak članica. Kako kaže sadašnja predsjednica, na radionicama koje su dobro posjećene, a organiziraju se prije početka proljetnih radova, izrađuju razne rukotvorine i od zaborava čuvaju kulturnu baštinu svoga mjesta i kraja.

 

Tako je i na ovoj dvodnevnoj radionici, koja se održava u Vatrogasnom domu, na kojoj savladavaju tehnike štrikanja s perlicama, narodnog veza i štikanja za narodne nošnje te ukrašavaju i oslikavaju predmete od stakla.

– Nastojimo privući mlađe u rad udruge pa organiziramo ukrašavanje predmeta od stakla kako bi ih usput zainteresirali i za izradu ručnih radova – kaže Đurđica Petertlik.

I ovu godinu obilježiti će brojne aktivnosti i radionice čiji je cilj okupiti što veći broj žena i od zaborava čuvati i obnavljati kulturnu baštinu. Neće izostati ni sudjelovanje na brojnim sajmovima i izložbama.

Related Post

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 22/12/2015 0
DRAGALIĆ, 22. prosinac 2015. – Danas su se u Vatrogasnom domu okupili roditelji s djecom rođenom u ovoj godini na…

„DRAGALIĆ U PJESMI I PLESU“

Autor - 25/06/2012 0
DRAGALIĆ 24. lipanj 2012. – Početak ljeta stanovnici Dragalića obilježili su po prvi puta kulturno-umjetničkim programom „Dragalić u pjesmi i…

OTVOREN DRUŠTEVNI DOM

Autor - 13/05/2012 0
GORICE, 13. svibanj 2012. – Zamjenik župana Davor Vlaović, zamjenica predsjednika HSS-a Marijana Pertir i općinski načelnik Zvonimir Karlik otvorili…