ŽUPANIJA

2872 0

SLAVONSKI BROD, 29.veljače 2012. – U cilju zajedničkog poslovnog nastupanja u projektima proizvodnje i plasmana proizvoda na tržište u utorak je u Brodsko-posavskoj županiji potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji između Klaster

Posavina povrće d.o.o. iz Orubice i Horti-frucht d.o.o. iz Osijeka.

 

Podržavajući ovakav vid zajedničkog partnerskog odnosa u ime župana Danijela Marušića nazočne su pozdravili njegov zamjenik Davor Vlaović te pročelnik Željko Burazović. Istaknuli su napore i mjere s kojima Brodsko-posavska županija potiče povrtlarsku proizvodnju osiguravajući dio sredstava za rad Klastera.

Ovaj sporazum povrtlarima pruža mogućnost proizvodnje za poznatog kupca po unaprijed dogovorenim i ugovorenim te komercijalnim uvjetima u pogledu cijena, rokova, ljudskih i materijalnih resursa.

Sporazumom je obuhvaćena proizvodnja ranog i kasnog kupusa i kelja, zatim krastavaca, peršina, poriluka, rajčice, mrkve, rotkvice, salate, tikvice, luka, paprike, cvjetače i cikle. Za sada 14 proizvođača članova Klastera od Orubice do Gundinaca planira svoju proizvodnju plasirati po dogovorenim uvjetima.

Za proizvode Klaster Posavina povrće d.o.o. sporazum je potpisao predsjednik Pavao Kovačević, a za Horti-Frucht d.o.o. direktorica Katica Grgić. (BPZ)

Related Post