DAN OPĆINE REŠETARI: Imali se čime pohvaliti jer su iz EU fondova povukli 100 milijuna kuna

937 0

U Rešetarima i ostalim mjestima u općini izgrađena je , uz komunalnu i društvena infrastruktura, koja visoko podiže ljestvicu kvalitete života stanovništva

Autor Franjo Samardžić

REŠETARI, 26. lipnja 2020. -Bilo je danas u Rešetarima javno iskazano puno zadovoljstva. Slavili su se Dan općine i 27. obljetnica njenog osnutka što samo po sebi nije razlog za neka veća slavlja kakvom smo danas svjedočili.
Da Rešetarčani i stanovnici ostalih mjesta u općini imaju razloga da budu zadovoljni, svjedočili su i uzvanici koji su redom, od novogradiškog gradonačelnika i saborskog zastupnika Vinka Grgića i saborskog zastupnika Davora Vlaovića, te župana Danijela Marušća, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, izrekli pohvale općinskom načelniku Zlatku Agi, predsjednici Općinskog vijeća Milki Perković i članovima Općinskog vijeća.
Ove i prethodnih godina u općini Rešetari realizirani su brojni projekti od životne važnosti za stanovništvo. Trenutno se neki realiziraju i planiraju novi. Koliko se to radi najbolje svjedoči podatak, koji je načelnik Zlato Aga naveo u svom izlaganju. Općina Rešetari iz EU fondova povukla je najviše novca, oko 100 milijuna kuna. Vidljivo je to danas u Rešetarima i ostalim mjestima u općini gdje su izgrađena, uz komunalnu i društvena infrastruktura, koji visoko podiže ljestvicu kvalitete života stanovništva.
Redom su to isticali Vinko Grgić, Davor Vlaović i Danijel Marušić, naglašavajući da brojne projekte nije bilo jednostavno realizirati i da je za to trebalo puno truda, sposobnosti i uključivanja raznih sudionika i stručnih suradnika, vremena i transparentnosti.
Prije svečane sjednice uzvanicima je prezentiran završeni projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, a na gradilištima su upoznati s radovima koji se izvode na izgradnji zgrade dječjeg vrtića i jaslica, te rekonstrukciji i dogradnji Vatrogasnog doma i spremišta, ta razgledali su novoizgrađeni prostor općinske upravne zgrade.
Prikazan je i kratak film o Općini Rešetari.
Brojna izaslanstva su kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima sa područja općine Rešetari i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položila vijence i zapalila svijeće, a molitvu je vodio velečasni Josip Bogović.
Općinski načelnik Zlatko Aga i župan Danijel Marušić otkriti spomen obilježje hrvatskim braniteljima ispred općinske upravne zgrade.
Na svečanoj sjednici su u povodu Dana općine dodijeljena ovogodišnja općinska priznanja.
Ovogodišnje obilježavanje Dna opčine u Rešetarima održano je u posebnim uvjeti, pod mjerama epidemiološke zaštite i na otvorenom.
O događanjima danas u Rešetarima opširnije ćemo pisati.

Related Post

Autor - 15/10/2018 0
Udruga vinogradara i voćara Cernik, Hrvatska poljoprivredno šumarska-savjetodavna služba i Lokalna akcijska grupa Zapadna Slavonija pripremaju izložbu plodova starih sorti…

NOVA ŠKOLSKA GODINA

Autor - 01/09/2013 0
Problem nastaje u malim, područnim i seoskim školama jer je, kroz zadnjih nekoliko godina, broj učenika smanjen za tisuću –…