DAN POLJA PIVSKOG JEČMA

1520 0

NOVA GRADIŠKA, 22. svibanj 2014. – Dan polja pivskog ječma tradicionalno su danas u Novoj Gradiški organizirali tvrtka PP kompleks, koja na području cijele Hrvatske preko kooperanata organizira proizvodnju pivskog ječma i Slavonija slad,

jedina tvornica pivskog slada u Hrvatskoj.

Okupili su se danas kooperanti – proizvođača pivskoj ječma te poslovni partneri: kupci slada iz hrvatskih pivovara i predstavnici znanosti koja prati proizvodnju pivskog ječma, njegovo oplemenjivanje i u proizvodnju uvodi nove sorte. Ujedno je to i promocija pivarskih ječmova koji se proizvode za potrebe Slavonija slada.

Još uvijek u Hrvatskoj nema dovoljno pivskog ječma da se podmire potrebe m Slavonija slada pa se dio mora uvoziti. Cilj je, o čemu su govorili, Vlado Bićanić i Danko Vincetić, direktori Slavonije slada i PP kompleksa, povećati proizvodnju pivarskih ječmova u Hrvatskoj.

Proizvođači pivskog ječma imali su danas priliku slušati stručna predavanja o uzgoju i unapređivanju proizvodnje pivskog ječma i na polju s pokusnim parcelama razgledati stanje pojedinih sorta.

Related Post

HSS predlaže vladi

Autor - 17/02/2012 0
  U Republici Hrvatskoj otkupna cijena mlijeka izračunava se sukladno Promemoriji potpisanoj od strane predstavnika proizvođača mlijeka, prerađivača mlijeka i…