DANAS I SUTRA OBILJEŽAVA SE DAN OSNOVNE ŠKOLE „ANTE STARČEVIĆ“ (foto)

810 0

REŠETARI, 9. lipnja 2011. – Danas i sutra učenici i učitelji OŠ „Ante Starčević“ obilježavaju Dan škole, 180 godina školstva u Rešetarima i 20. obljetnicu sadašnjeg naziva škole. Danas su održali sportske susrete i sudjelovali na otvaranju nekoliko izložbi. Za postav Slavonske etno sobe zaslužni su učiteljica Marija Mlađen i članovi Vijeća roditelja. Izložba na

temu Ante Starčević prikazuje književne izvore i pomagala koji govore o njegovoj književnoj produkciji i književnim, bibliografskim i leksijkografskim impresijama zabilježenim od drugih autora. Obraćajući se učenicima i učiteljima ravnatrelj Tihomir Batalo zahvalio se Gradskoj knjižnici Slavonski Brod na ustupljenoj građi koja je poslužila da se osvježe sjećanja na hrvatskog borca za suvremensot i samostalnost. Za postavljanje izložbe zaslužni su učitelj Ivica Jelančić i knjižničarka Daniela Gubić. O Ocu domovine Anti Starčeviću govorila je učiteljica Anica Marković.

Prije otvaranja ovih izložbi dodijeljene su nagrade za najbolje likovne i literarne radove. Najbolje likovne radove imali su Ivana Iveković, 7. b , Ana Kolaković, 5. b i Filip Radić, 8. b. Nagrade za najbolje literarne radove dobili su Nives Peić, 7. a, Andrea Tomašević, 5. b i Lucija Marincel, 8. a.

Budući da je danas i Dan otvorene nastave učenici su nastavili rad po radionicama.

 

Related Post