Dani Okusa hrvatske tradicije održat će se u studenom

300 0

TZ Brodsko posavske županije se u ovaj projekt uključila od  2018.godine, Do sada  je ukupno 13 restorana nositelji standarda „Okusi“.

 

Na  sjednici Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije 13. srpnja 2021.g. dogovoreno je da će se, nakon  jednogodišnje stanke, ovogodišnji nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održati u terminu od 15.-28.11.2021. godine. Kako se očekuje u manifestaciju će biti uključeno oko 120 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije. Oni će gostima kroz 14-dnevno trajanje manifestacije ponuditi najmanje 2 menija sastavljena od lokalnih tradicionalnih jela i to po vlastitom izboru u nekoj od četiri cjenovne grupe: 75,00; 95,00; 125,00; odnosno 195,00 kn.

Novost je i da će se standard Okusi hrvatske tradicije od ove godine dodjeljivati  vinarima, proizvođačima tradicijskih pića, tradicijskih prehrambenih proizvoda (sir, med…) i namirnica. Cilj je povezivanje proizvođača i ugostitelja, ali i zajednička izgradnja prepoznatljivosti kvalitete i ponude hrvatskih tradicijskih proizvoda kao bitne sastavnice ukupne eno-gastronomske i turističke ponude.

Standard Okusi tradicije za dva nova objekta

Standard Okusi hrvatske tradicije jučer su primila dva nova ugostiteljska objekta: Restoran MonAmi iz Velike Gorice za Okuse tradicije Zagrebačkoga kraja i Restoran Agro etno park Žabac iz Metkovića, za Okuse tradicije doline Neretve. Na sjednici Savjeta je bila nazočna i gđa. Elizabeta Dolenc –   voditeljica Odijela za kulturni, ciklo i ruralni turizam ispred Ministarstva turizma i sporta. 

 

Standarde su im uručile  Rujana Bušić Srpak, predsjednica Savjeta projekta Okusi i Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, a primili su ga Ivica Mijoč i Bruno Ceronja, vlasnici objekata.

Tom prigodom Ceronja je izjavio: U dvadesetpetogodišnjoj tradiciji od prvog dana

poslovanje temeljimo na izvornoj namirnici.Dvadeset godina smo uvršteni u 100 vodećih hrvatskih restorana, 3 godine zaredom imamo Michelinovu preporuku. Ljubav i trud koji ulažemo u gastronomiju još jednom će biti potvrđen dodjelom ovog standarda. Misao vodilja našeg poslovanja glasi:„hrvatska namirnica na stolu jamstvo je zdravlja“.

Standard Okusi hrvatske tradicije danas na području 13 hrvatskih županija posjeduje više od 130 ugostiteljskih objekata koji u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva tradicijska glavna jela s prilogom.

TZ Brodsko posavske županije se u ovaj projekt uključila od  2018.g.  do sada    ukupno 13 restorana koji su nositelji standarda „Okusi“. Iduća sjednica Savjeta će se održati u Brodsko – posavskoj županiji te će domaćin biti Turistička zajednica Brodsko – posavske županije.

Na sjednici Savjeta je bila nazočna direktorica Turističke zajednice Ružica Vidaković i stručni suradnik Robert Norac.    

 

Related Post