Dinka Matijević za sutra sazvala sjednicu Gradskog vijeća

938 0

FOTO Jakša Samardžić 

 

NOVA GRADIŠKA, 27. lipnja 2022. – Predsjednica Dinka Matijević za utorak (28. lipnja) je sazvala sjednicu Gradskog vijeća. 

       Uz uobičajeni aktualni sat gradski vijećnici će  razmotriti izvještaje o  izvršenju gradskog proračuna i programa na području grada ta 2021. godinu. Odnosi se to na  građenje i održavanje  komunalne infrastrukture, te  korištenju  sredstava naknade  za zadržavanje  nezakonito izgrađenih zgrada.

       Jedna od točaka dnevnog reda     odnosi se na  prijedlog odluke  o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Nova Gradiška za  2022. godinu. Na tu točku dnevnog reda vežu se prijedlozi izmjena i dopuna programa što će, osim oporbe, pobuditi i interes građana  jer se  radi o dopunama koje su veoma značajne za funkcioniranje i unapređenje brojnih za grad i građane značajnih  životnih potreba.  Predložene dopune se  odnose  na građenje komunalne infrastrukture, poticanje  razvoja  turizma i civilnog društva, sporta,  javnih potreba na području socijalne skrbi i predškolskog  odgoja i obrazovanja, promicanje kulture, organiziranje  i provođenje zaštite i spašavanja, te  utršku  sredstava od prodaje, zakupa i naknade za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH.

    Vijećnici će raspraviti izvješće o radu i  financiranju poslovanja Vatrogasne zajednice Grada Nove Gradiške za 2021. godinu i prijedlogu  odluke o  objavi  poziva za  isticanje kandidature  za izbor članova  Savjeta  mladih Grada Nova Gradiška i njihovih zamjenika.

    Na dnevnom redu je i prijedlog odluke  o načinu plaćanja naknade korištenja odlagališta komunalnog otpada „Šagulje – Ivik“. 

Related Post