DJEČJI VRTIĆ STARO PETROVO SELO

804 0

STARO PETROVO SELO, 18. travanj 2013. – U sklopu projekta europske komisije pod nazivom “Do the right mix” kojemu je cilj promoviranje održive mobilnosti, slavonskobrodske udruge Lima i Brlićevac donirale su danas bicikle

i promotivne majice mališanima u Dječjem vrtiću „Vjeverica“ u Starom Petrovom Selu. Radost petrovosaelskim mališanima uveličali su župan Danijel Marušić, zamjenik župana Davor Vlaović, pročelnik županijskog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Vladimir Štefanek i općinski načelnik u Starom Petrovom Selu Željko Kočijašević. Župan je u ime Brodsko-posavske županije petrovoselskom vrtiću uručio donaciju od 2.000 kuna.

Vera Torbić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška, u čijem sastavu djeluje i petrovoselski vrtić, zahvalila se na donacijama, a mališani predvođeni odgajateljicom Ivom Pereglin odužili su im se prigodnim programom.

-Povezali smo kulturu i zabavu s održivom mobilnosti i taj projekt je prošao na natječaju Europske komisije. Projekt udruga odvija se kao dio manifestacije “U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić” – kazao je voditelj projekta Krešimir Herceg, koji je djeci u kratkoj projekciji, prilagođenoj njihovom uzrastu, prezentirao koristi od mijenjanja prijevoznih navika i sredstava kao što je korištenje javnog prijevoza javnog, a ne samo automobila na koje smo naviknuti.

 

U projekt se uključila i Brodsko-posavska županija.

– Kao županija smo se dali potporu udrugama Lima i Brlićevac i ovom prilikom im se zahvaljujem na realizaciji projekta. Vrlo je značajno da se djeca uče zdravom prijevozu i od malena uče što je to dobro i lijepo, a ujedno i da se igraju. Zahvaljujem se u ime svih vrtića u županiji kojima su darivali bicikle – kazao je župan Danijel Marušić.

 

Related Post