Dodjelom priznanja za najbolje skuhani čobanac i koncertom završene su manifestacije posvećene VRO „Bljesak“

1334 0

Autor Franjo Sanardžić

Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Nova Gradiška skuhala najbolji čobanac

NOVA GRADIŠKA, 1.svibnja 2019. – Proglašenjem pobjednika ovogodišnjeg Festivala čobanca na kojemu je sudjelovala 21 ekipa, potom koncertom „ U čast Bljesku“ koji je i ove godine održan na pozornici središnjem gradskom trgu, završena su ovogodišnja događanja u Novoj Gradiški posvećena VRO „Bljesak“ i braniteljima koji su oslobodili okupirani dio zapadne Slavonije, posebno braniteljima koji su poginuli u toj briljantno izvedenoj oslobodilačkoj operaciji hrvatskih oružanih snaga.
Grad Nova Gradiška i gradska Turistička zajednica još su se jednom potvrdili kao dobri organizatori na zadovoljstvo svih onih koji su bili sudionici pojedinih događanja ili su u njima sudjelovali kao građani i uživali u vještinama boksa, čobancu, jednoj od prepoznatljivih slavonskih delicija, glazbi i pjesmi orkestra Hrvatske ratne mornarice, klape sv. Juraj i tamburaškog sastava „Satir“.

Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Nova Gradiška skuhala najbolji čobanac

Prosudbeno povjerenstvo predvođeno Blaženkom Blažević nije imalo nimalo lagan posao kušati, prosuditi i proglasiti najbolje čobance u konkurenciji 21 ekipe.
Najboljim čobancem proglašen je čobanac koji je skuhala Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Nova Gradiška osvojivši maksimalnih 40 bodova. Drugo mjesto pripalo je Javnoj vatrogasnoj postrojbi Nova Gradiška, a treće ekipi Vodovod zapadne Slavonije.
Najboljoj ekipi pehar je uručio gradonačelnik Vinko Grgić, gradonačelnik, a Vlatko Greiner, koordinator braniteljskih udruga, Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika i Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice svim ekipama uručili su zahvalnice za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivali čobanca.

Related Post