EU TJEDAN: U subotu će se 300 djece okupiti na manifestaciji “Djeca u Europi mogu skupa”

730 0

Autorica Vesna Vlaović, tajnica HKUU Trenk Nova Gradiška

NOVA GRADIŠKA, 9. svibnja 2019. – U subotu 11. svibnja 2019., u Novoj Gradiški će se povodom Europskog tjedna održati brojni kulturno-zabavni sadržaji.
Hrvatska kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška i Biciklistički klub “Psunj” Nova Gradiška ponovno organiziraju manifestaciju “Djeca u Europi mogu skupa”. Treću godinu za redom u našem gradu okupit će se više od 300 djece. Vremenski uvjeti nisu išli na ruku, pa će se manifestacija održati u Domu kulture, s početkom u 18,00h.

Dolazak dječjih skupina očekuje se već u poslijepodnevnim satima. Na Smotri dječjeg folklora u 18.00h nastupiti će dječja folklorna društva: KUD “Bratinečko srce” Bratina, KUD “Orljava” Pleternica, KUD “Seljačka sloga” Gradište, KUD “M. A. Relković” Davor, KUD “Godinjak”, KUU “Marijan Lanosović” Orubica i HKUU “Trenk” Nova Gradiška.

U 10.00 sati počinje i Biciklijada kroz Novu Gradišku, a ruta će se voziti Posavskom poučnom cestom (35km).

Cilj ove 2. manifestacije “Djeca u Europi mogu skupa” je okupljanje i druženje djece različitih interesa, od ljubavi prema sportu, kulturi i umjetnosti. Manifestacija se održava i povodom Europskog tjedna, a njezinu važnost prepoznali su i brojni sponzori.
Važno je napomenuti da je manifestacija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. jer u njoj sudjeluju isključivo djeca, a očekuje se oko 300 sudionika.

 

Related Post

VELIKI REMONT

Autor - 16/09/2015 0
Bilo bi najbolje da ima samo jedna udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Ponavljam da je puno udruga u interesu…