GRADSKA KNJIŽNICA: Akademska slikarica Dorotea Bagarić održala likovnu radionicu

3661 0

NOVA GRADIŠKA – Akademska slikarica Dorotea Bagarić danas je na Dječjem odjelu Gradske knjižnice održala likovnu radionicu za srednjoškolce i osnovce iz OŠ „Ljudevit Gaj“ koje je predvodila prof. Morana Plavac.

Bilo je to još jedno u nizu uspješnih edukativnih druženja koje je organizirala Gradska knjižnica. Doroteu Bagarić predstavila je ravnateljica Biljana Dakić.

Tema likovne radionice bila je pjesma Povratak Dobriše Cesarića koju je recitirala mlada slikarica, a potom su učenici, kako je kazala, dojam literarnog sadržaja pretočili u likovni. Radovi su potom izloženi na panou i o njima se kritički razgovaralo.

Ova radionica je bila i jedna i najava za izložbu mlade novogradiške slikarice koja će pod nazivom Nadrealna apstrakcija biti otvorena 2. svibnja u 19 sati u Domu kulture u organizaciji POU matija Antun Relković.

Dorotea Bagarić osnovnu školu i tri godine gimnazije završava u Novoj Gradiški, potom seli u SAD gdje maturira i završava Studij Fine Arts. Bavi se slikarstvom i dizajnom.

Related Post