HODOČAŠĆE U LORETO

731 0

Povjerenstvo Požeške biskupije za hodočasnički pastoral organiziralo je od 1. do 5. travnja hodočašće u Loreto. Biskup Antun Škvorčević slavio je s hodočasnicima 2. travnja svetu misu u loretskoj bazilici, a potom je 3. travnja u pratnji

kancelara Gorana Lukića posjetio Rim i bio nazočan na općoj audijenciji s papom Franjom. U susretu sa Svetim Ocem biskup je rekao da dolazi iz Hrvatske, iz Biskupije koju je prije 16 godina utemeljio bl. Ivan Pavao II., kako je želio prigodom osme obljetnice Blaženikove smrti pomoliti se na njegovu grobu te novoizabranom nasljedniku sv. Petra prenijeti pozdrave hodočasnika i drugih vjernika svoje Biskupije, posvjedočiti da su mu zemljopisno a još više srcem blizu, da za njega mole, što su posebno učinili jučer u Loretu te je zamolio za Požešku biskupiju poseban apostolski Blagoslov.

 

Papa Franjo se nasmiješio na spomen Hrvatske i rekao da se u Argentini susretao s Hrvatima, istaknuvši da je jednoga njihova svećenika imao za ispovjednika. Zanimao se za život Biskupije te kazao da rado udjeljuje svoj apostolski Blagoslov svima onima koji su povjereni biskupovoj pastirskoj brizi. Biskup Škvorčević je izrazio uvjerenje Svetom Ocu da je po svom ispovjedniku duhovno postao još bliži Hrvatima te da i u tome vidi određeni znak povezanosti.

 

Autor Požeška biskuipija/novagra

Related Post