INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA: Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanjima vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije

2515 0

NOVA GRADIŠKA – Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška danas je domaćin učenicima i mentorima sudionicima 17. Međužupanijskog natjecanja učenika u zanimanjima vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije. Sudjeluju najbolji učenici iz sedam županija i gradova Sisak, Slatina, Slavonski Brod, Virovitica, Bjelovar, Osijek, Daruvar, Vinkovci i Nova Gradiška. Natječe se devet ekipa iz zanimanja instalater grijanje i četiri ekipe iz zanimanja vodoinstalater.

Rješavanjem testa znanja i izradom praktičnog zadatka pokazati će svoja zanatska umijeća, a najbolji će izboriti nastup na državnom natjecanju.

U ime škole domaćina pozdravio ih je ravnatelj prof. Mijo Matošević i upoznao s povijesti Industrijsko obrtničke škole koja seže u daleku 1888. godinu. Učenicima i njihovim mentorima obratio se i Tomislav Šimić, predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška. Govorio je o velikom značaju koja imaju obrtnička zanima, ne samo za ukupno gospodarstvo, već i za one koji se njima bave, naglasivši pritom da su ona šansa za mlade obrtnike da ostanu u svojoj zemlji.

Natjecatelje su posjetili novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić i Ivana Trupina njegova zamjenica zadužena za gospodarstvo, te Mihaela Đeraj pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Uz Industrijsko-obrtničku školu Nova Gradiška organizatori natjecanja su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Društvo za strukovno obrazovanje i Brodsko-posavska županija.

Related Post