U povodu Dana grada položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim braniteljima i biste dr. Franje Tuđmana

1850 0

NOVA GRADIŠKA, 8. prosinac 2020. – Novogradiščani skromno i kao nikada do sada su obilježili 8. prosinca, Dan grada i župni blagdan Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije. Pridržavajući se epidemioloških mjera zbog pandemije koronavirusa izostale su uobičajene brojne manifestacije, ali i svečana sjednica Gradskog vijeća.

S malim brojem nazočnih danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, te kod spomen biste dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika. Minutom šutnje i molitvom odana je počast ljudima koji su živote dali u obrani Nove Gradiške i oslobađanju Domovine Hrvatske.

Vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Brodsko-posavske županije na čelu s županom Danijelom Marušićem, Grada Nova Gradiška, na čelu s zamjenicima gradonačelnika Borislavom Vidošićem i Ivanom Trupina i predsjednicom Gradskog vijeća Ljepšom Rakas-Vujčić.

Related Post