IZA PONOĆI – Brzina i alkohol uzrok prometne nesreće u kojoj je jedan muškarac poginuo, a drugi teško ozlijeđen 

1246 0

Foto Policija brodsko-posavska 

 

SLAVONSKI BROD, 17. veljače  2024. – Na kolniku Zapadne vezne ceste u Slavonskom Brodu, danas oko 0,30 sati, dogodila se prometne nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala dok je druga osoba teško ozlijeđena. 

Zajedničkom suradnjom policijskih službenika i Županijske državne odvjetnice obavljen je očevid kojim je utvrđeno da 51-godišnjak prilikom upravljanja osobnim automobilom nije prilagodio brzinu kretanja, pa je ulaskom u zavoj prešao preko suprotne prometne trake na prostor za zaustavljanje i parkiranje vozila gdje je bočnim dijelom automobila udario u bočni dio parkiranog teretnog automobila (bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka) kojim je prethodno upravljao 32-godišnjak. U daljnjem kretanju prednjim dijelom automobila udario je u osobni automobil  slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka (kretao se iz suprotnog smjera) koji je od udara odbačen te je udario u zaštitnu odbojnu ogradu, a kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. 

U prometnoj nesreći na mjestu događaja je smrtno stradao 48-godišnjak, dok je teško ozlijeđen 51-godišnjak kojemu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu. Alkotestom je u organizmu 51-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 0,91 promila, te su od istoga u bolnici uzeti potrebiti uzorci radi analize na prisutnost alkohola. 

Do 7,07 sati promet je na dionici ove ceste bio zatvoren te se odvijao obilaznim smjerovima uz regulaciju policijskih službenika. Policijski službenici protiv 51-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

Related Post