Izbacili uljeze iz kuće i izbjegli kaznene sankcije

925 0

SLAVONSKI BROD, 10.  veljače 2022. – U protekla dva dana, 8. i 9. veljače, dvije osobe dragovoljno su predale automatsku pušku M70, dva spremnika za automatsku pušku, dvije ručne bombe M75 i 104 komada raznog streljiva. Ubojita sredstva preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Na ovaj način osobe su izbjegle moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako otklonile su opasnost iz svoje okoline i dale svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas. 

Napominjemo da akcija „Manje oružja, manje tragedija“, omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje (automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.). 

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu, s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja. 

Related Post