KONFERENCIJA ZA NOVINARE HDSSB-a NA PETAK 13.

879 0

Dubravko Gubić poziva na ozbiljnost, koju traži i od druge strane, šalje poruku i kaže da je za dogovor dvije strane. Podržati će, dodaje, i prihvatiti realne prijedloge. Poziva i kolege iz SDP-a da se pridruže i da mandat dovedu do kraja.

NOVA GRADIŠKA, 13. ožujak 2015. – Na tiskovnoj konferenciji HDSSB-a, povodom 13. sjednice danas su na petak 13. o prekinutoj sjednici i konferenciji za novinare,

koju je potom održao gradonačelnik Željko Bigović, očitovali predsjednik GO HDSSB-a Dubravko Gubić i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić.

 

Obrazlažući zašto je prekinuo sjednicu Mikšić je naglasio da u Poslovniku o radu Gradskog vijeća piše koje se sjednice izravno prenose preko radiopostaje te da je gradonačelnik bez znanja predsjednika Gradskog vijeća i predsjednika Klubova vijećnika samovoljno pozvao Radio „Bljesak“ da prenosi sjednicu iako on nema koncesiju za područje Grada Nova Gradiška.

Mikšić je optužio gradonačelnika da se bez argumenata pokušao opravdati tvrdeći da je to učinio zbog smanjenja troškova, ta da mu nije bitno hoće li informacija doći do građana već samo da se manje plati. Mikšić dodaje da je gradonačelnik uzeo ovlasti na koje nema pravo i da mora poštovati odluke Gradskog vijeća te da on nije njemu potčinjen.

Iako nije nedostajalo kritika na račun gradonačelnika ni od strane Dubravka Gubića njegovo obrazloženje odnosa i političke krize koja trese Novu Gradišku može se protumačiti i kao smanjivanje tenzija u cilju normalnog rada Gradskog vijeća. Poziva na ozbiljnost, koju traži i od druge strane, šalje poruku i kaže da je za dogovor dvije strane. Podržati će, kaže, i prihvatiti realne prijedloge. Poziva i kolege iz SDP-a da se pridruže i da mandat dovedu do kraja.

– Jesmo za suradnju, ali na Vijeću neće svašta prolaziti – kaže Gubić.

Kako će funkcionirati gradska izvršna i predstavnička vlast vidjet će se u utorak za kada je sazvan nastavak prekinute sjednice. Pitanje je mogu li, nakon međusobnih optužbi, uopće i na bilo koji način zajedno funkcionirati gradonačelnik Željko Bigović i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić. HDZ nema većinu u Gradskom vijeću i to će i dalje biti problem kod donošenja bilo koje ozbiljnije odluke, koja jednoj od tri strane u vijećnici ne bude odgovarala.

Možda će se u utorak i čuti što se događa na sjednici Gradskog vijeća ako gradonačelnik Željko Bigović prihvati prijedlog Radio postaje Nova Gradiška. Mikšić i Gubić imali su, naime, na stolu dopis koji je radiopostaja Nova Gradiška uputila gradonačelniku u kojem ga obavještava da je spremna besplatno prenositi aktualni sat i svečanu sjenicu.

U audio zapisu poslušajte što su Gubić i Mikšić kazali na konferenciji za novinare i kako su odgovarali na pitanja:

{saudioplayer}../audio/hdssbpress13.mp3{/saudioplayer}

 

Related Post

REAGIRANJE VIJEĆNIKA HDSSB-a

Autor - 09/07/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 9. srpanj 2012. – Gradski vijećnici HDSSB-a Dubravko Gubić, Dinka Matijević i Zvonimir Mokrović nisu potpisnici kaznene prijave…

PUKLA NEPRIRODNA LJUBAV

Autor - 30/08/2012 0
Prikupljaju potpise vijećnika za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća NOVA GRADIŠKA, 30. kolovoza 2012. – Da više nema ni tehničke…