MATICA HRVATSKA – KNJIGE ZA ODLIKAŠE

1128 0

NOVA GRADIŠKA, 1. srpnja 2010. – Novogradiški ogranak Matice hrvatske tradicionalno je koncem školske godine knjigama u izdanju Matice Hrvatske nagradio najbolje osnovce i srednjoškolce iz Nove Gradiške i općina novogradiškog kraja. Predsjednik ogranka prof. Josip Ostić pozdravio je odlikaše i njihove roditelje. Ukratko ih je izvijestio o tradiciji

 nagrađivanja najboljih učenika i govorio o povijesti Matice hrvatske, kulturne i prosvjetiteljske organizacije, čiji su članovi kroz povijest nerijetko, zbog svog djelovanja, imali problema sa režimima i vlastima. Učenike i roditelje pozdravila je i zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić i čestitala im na uspjehu.

– Nije mala stvar biti ovdje danas s vama. Mi u Gradu moramo nastojati da ostvarimo mogućnosti da se nakon završetka srednje škole i fakulteta vratite u Novu Gradišku na radna mjesta koja će vas čekati, da tu zasnujete svoje obitelji i radite za dobrobit ovog grada – kazala je Ljepša Rakas-Vujčić.  

Vedran Batalo                          Fanika Lukačević

Knjigama su nagrađeni: Ivana Maričević i Robert Kao iz OŠ „Ljudevit Gaj“ Nova Gradiška, Fanika Lukačević iz OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška, Vedran Batalo iz OŠ „Ante Starčević“ Rešetari, Matea Marjanović iz OŠ Dragalić, Ivan Andrašić iz OŠ „Vladimir Nazor“ Adžamovci, Anamarija Krolo iz OŠ „Antun Mihanović“ Nova Kapela, Martina Klarić iz OŠ Okučani, Adrian Pranić iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo, Luka Piletić iz OŠ „Markovac“ Vrbova, Nives Živković iz OŠ“Matija Gubec“ Cernik, Marina Marjanović iz OŠ „Matija Antun Relković“ Davor, Karolina Krstanac iz Gimnazije Nova Gradiška, Valentino Ivančić i Tomislav Vonić iz Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška i Tin Grganić iz Elektrotehničke škole Nova Gradiška.

 

Related Post

UDRUGA „POZITIVA“

Autor - 11/08/2012 0
Nova gradiška 11. kolovoza 2012. – Uz čestitku povodom 12. kolovoza – Međunarodnog dana mladih, članovi Udruge „Pozitiva“ mladima s…