MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH CK: Ekipa O.Š. Ljudevita Gaja osvojila prvo mjesto

1760 0

LIPIK/NOVA GRADIŠKA – U subotu 08.04.2017. god. u Lipiku je održano IX međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Križa. Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije: Podmladak – 8 ekipa osnovnih škola i Mladi  – 7 ekipa srednjih škola. Sudjelovale su ekipe 8 gradskih društava Crvenog križa iz 3 županije: Brodsko posavske, Vukovarsko srijemske i Požeško slavonske.

Ekipe su pokazale znanje o Međunarodnom i Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pružanju prve pomoći.

Na Međužupanijskom natjecanju sudjelovale su ekipe koje su pobijedile u svojoj kategoriji na lokalnim natjecanjima u svojim gradovima.

Ekipa O.Š. Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške, uz mentoricu Nevenku Bijelić, osvojila je 1. mjesto u kategoriji Podmlatka, a ekipa Gimnazije Nova Gradiška, uz mentoricu Zrinku Ivanišević, 4. mjesto u kategoriji Mladih.

Ekipa O.Š. Ljudevita Gaja plasirala se na Državno natjecanje koje će se održati 13.05.2017. u Sisku.

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška zahvaljuje članovima ekipa i njihovim mentorima, kao i svim sudionicima na trudu i pripremama ekipa.

Related Post

Autor - 28/09/2011 0
NOVA GRADIŠKA 28. rujan 2011. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška obilježavanje Međunarodmog tjedna gluhih započela je još u prošli…

OKRUGLI STOL

Autor - 06/11/2015 0
Dana 29. listopada 2015., u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, održan je okrugli stol na temu Europskog socijalnog fonda. Okrugli stol…