MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA – TRAČAK VESELJA ZA LJUDE KOJI SU GRADILI SVIJET

912 0

NOVA GRADIŠKA, 1. listopada 2010. – Gradsko društvo Crvenog križa i ove je godine organiziralo na Međunarodni dan starijih osoba druženje naših sugrađana starije dobi. U Crvenom križu ističu da svake godine Hrvatska postaje zemlja sa sve više stanovništva treće dobi, da otuđenost u današnjem društvu zbog tempa života postaje sve veće i među

mlađima, a posebno su pogođeni stariji članovi obitelji.

Ovom prilikom pomladak Crvenog križa, učenici osnovnih škola „Mato Lovrak“ Nova Gradiška i „Markovac“ iz Vrbove, kroz druženje su, pjesmom , plesom i recitacijama svojim bakama, djedovima i ostalim starijim građanima našeg grada, pokazali da najmlađi misle na one najstarije i ne zaboravljaju njihovu ulogu u stvaranju svijeta i društva u koji djeca tek trebaju zakoračiti. Ovim druženjam unijeli su im tračak veselja, a nadaju se da će ostale građane potaknuti da se povremeno zaustave u svojim poslovima i žurbi i posvete malo vremena i pažnje starijim osobama u svojoj obitelji i susjedstvu.

Prigodne poklone osiguralo je Gradsko društvo CK, a cvijetne aranžmane darivali su učenici OŠ „Markovac“. Kako smo doznali od Nevenke Milinčević, voditeljice mladeži CK u OŠ „Markovac“, u toj školi se edukativno na satovina nastave djeluje na mlade, razgovara o starijim osobama i potrebi da im posvete više pažnje. Okupljeni u Domu CK imali su priliku kušati proizvode s ekološkog imanja obitelji Bašić. Radi se o sušenim šljivama i jabukama, čipsu, čaju i džemu od jabuka, ekološkim proizvodima koji su potrebni starijim ljudima.   

 

Related Post