MINISTAR DARKO LORENCIN U STAROJ KAPELI

1784 0

Smjernicama nacrta Zakona o turističkim zajednicama na području Hrvatske predviđa se 10 turističkih regija odnosno regionalnih menadžment organizacija

STARA KAPELA, 15. svibnja 2014. – Ministar turizma Darko Lorencin danas je posjetio Brodsko-posavsku županiju i održati sastanak s turističkim gospodarstvenicima i predstavnicima županijske i gradskih turističkih zajednica te

gradova Slavonski Brod i Nova Gradiška. U Tunjinoj kući OPG-a Staklarević u Eko-etno selu Stara Kapela ministar Lorencin je govorio o strategiji razvoja hrvatskog turizma koja je na javnoj raspravi i koji definira turističku budućnost Hrvatske te predstavlja putokaz za snažniji razvoj turizma svih hrvatskih krajeva u narednih osam godina.

 

Župan Danijel Marušić i njegov zamjenik Davor Vlaović, novogradiški gradonačelnik Željko Bigović, općinski načelnik u Novoj Kapeli Ivan Šmit, direktor TZ BPŽ Petar Huljić i direktorica TZ Nova Gradiška Dinka Matijević, te nositelji turističke djelatnosti imali su priliku čuti prijedloge koji definiraju buduću orijentaciju razvoja hrvatskog turizma i iskazati svoje stavove i prijedloge o pitanjima važnim za slavonski turizam.

– Ne želimo raditi naprasite promjene i izazivati ugrožavanje sustava, već ga želimo unaprijediti i prilagoditi. Ukidanja neće biti, no s druge strane želimo jasniju podjelu aktivnosti i rada između lokalnih i regionalnih, te regionalnih i nacionalne turističke zajednice – kazao jer ministar Darko Lorencin. Sastanak je održan iza zatvorenih vrata.

Donosimo izjave.

Ministar Turizma Darko Lorencin

{saudioplayer}../audio/LORENCIN.mp3{/saudioplayer}

Župan BPŽ Danijel Marušić

{saudioplayer}../audio/NKMARUSIC.mp3{/saudioplayer}

Gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović

{saudioplayer}../audio/NKBIGOVIC.mp3{/saudioplayer}

Zamjenik župana za gospodarstvo Davor Vlaović

{saudioplayer}../audio/NKVLAOVIC.mp3{/saudioplayer}Related Post