Mirko Golovrški novi predsjednik

767 0

NOVA GRADIŠKA, 18. listopada 2011. – Gradski vijećnici, oni koji su došli na izvanrednu sjednicu u petak, za samo 25 minuta odradili su ono što su morali odraditi. Pod predsjedanjem Franje Kikića, zamjenika predsjednika Vijeća, nije

se imao što raspravljati o izvješću Mandatnog povjerenstva, koje je podnijela Dinka Matijević, i ostavci, sada već bivšeg predsjednika Vijeća Josipa Mikšića (HDSSB). Isto tako i o prijedlogu Odbora za izbor i imenovanje koje je obrazložio Marijan Radić i za novog predsjednika Vijeća predložio Mirka Golovrškog (SDP), koji je jednoglasno izabran.

Zvonimir Mokrović zamijenio Mikšića

 

Umjesto Mikšića, Zvonimir Mokrović (HDSSB) prisegnuo je, postao novi gradski vijećnik i zauzeo mjesto u lijevom dijelu vijećnice. U desnom dijelu , gdje sjede oporbeni vijećnici, sjedio je samo nezavisni vijećnik Josip Stanešić, jer na sjednici nije bilo vijećnika (HDZ i HSS). Da li se radi o slučajnom ili dogovorenom izostanku ovih vijećnika nismo uspjeli doznati.

– Vjerujem da ćemo ovaj naš mandat odraditi do kraja, nadam se konstruktivno i dostojanstveno, da ćemo se i dalje zalagati za dobrobit ovoga grada i građana Nove Gradiške. U tom smjeru dobro će doći i svi mudri i realni prijedlozi kao i dobronamjerne kritike. Pozivam vas da se u radu pridržavamo Poslovnika o radu Gradskog vijeća i Statuta grada pa će i sjednice biti efikasne i efektne. Ne zbog ovoga što se danas nalazim u ovoj užarenoj stolici, nego općenito, zbog stanja u ovoj dvorani, nameće se zaključak da bismo prije svake sjednice u dopisu morali svakog vijećnika podsjetiti na što je prisegao, a to je da se zalaže za dobrobit ovoga grada a ne za osobne ili stranačke dobiti – kazao je Mirko Golovrški zahvaljujući se na povjerenju.

 

Za bolji život građana

 

– U svoje ime i u ime mojih zamjenika želim vam čestitati i zaželjeti uspješnu suradnju u narednom periodu. Čeka nas ozbiljan posao. Velik dio posla smo odradili ali ovo što stoji pred nama je daleko ozbiljnije. Da bi sagradili zajedničku kuću koja se zove bolji život građana grada Nove Gradiške moramo razriješiti tri bitne postavke: razvoj gospodarstva, uljuđenu i socijalnu državu. Treba početi od temelja koje smo ove dvije i pol godine gradili. Pokušali smo i razriješili probleme u gradskoj upravi. Razriješili smo dio socijalnih problema kroz pomoć umirovljenicima koji primaju mirovinu ispod 1.500 kuna i kroz niz drugih programa, ali što je najbitnije okrenuli smo se gospodarstvu.

Mnogi ovdje, koji gledaju samo svoje osobne interese i primaju naknadu u Saboru od 25.000 kuna mjesečno, prigovaraju što smo otvorili drvnu industriju sa 100 radnih mjesta, sa 100 obitelji koje preživljavaju od svoga rada. Mnogi pričaju o onome što i ne razumiju. Razvoj gospodarstva temeljimo kroz izgradnju nove tvornice tjestenine, tvornice tekstilne industrije, tvornice građevinskih elemenata, kroz razvoj tvornice plinske opreme i razvoj drvne industrije koja ima izuzetnu perspektivu i gdje rješavamo naše komparativne prednosti. Uređuje se prostor za deset hala u industrijskoj zoni i gradi kompletna infrastruktura. Mi se ne hvalimo, mi radimo i pokušavamo stvoriti zajedničku kuću u kojoj će građanima ovog grada bilo bolje. U tom kontekstu nastavimo raditi još bolje i kvalitetnije. Onima koji drugačije govore, neka pričaju – kazao je gradonačelnik Josip Vuković, čestitajući Mirku Golovrškom na izboru za predsjednika Vijeća.

Legalizacija nezakonito izgrađenih građevina

 

Bez većih rasprava vijećnici su odradili i preostale dvije točke dnevnog reda i usvojili odluke koje su zanimljive za dio naših sugrađana, kojima će omogućiti da legaliziraju nezakonito izgrađene pojedine dijelove ili cijele građevine. Moći će ih legalizirati za zaista minimalne iznose, koji se kreću, zavisno o zoni u kojoj se nalaze, od 5 do 20 kuna, jer su vijećnici usvojili takvu odluku.

Dodajmo da se na nezakonito izgrađenoj zgradi, protivno prostornom planu, osim dvije etaže od kojih je druga potkrovlje, može ozakoniti još jedna etaža.

Related Post