MLADEŽ CRVENOG KRIŽA ZNA PRUŽITI PRVU POMOĆ

1104 0

NOVA GRADIŠKA, 23. ožujka 2010. – Dvanaesto natjecanje mladeži Crvenoga križa u pružanju prve pomoći bila je još jedna demonstracija zavidnog znanja i vještina učenika osnovnih i srednjih škola novogradiškog kraja. U društvenom domu okupilo se 11 ekipa koje su demonstrirale svoje vještine pred povjerenstvom i dr. Dragoljubom Kocićem, koji

 godinama prati i potiče rad podmlatka i mladeži Crvenoga križa. Ovogodišnjim natjecanjem zadovoljan je i tajnik Gradskog društva Franjo Pavlović. Na natjecanje je došlo više ekipa nego prošle godine što je, naglašava, rezultat rada voditelja podmlatka i mladeži Crvenoga križa u školama, koji animiraju djecu za rad u Crvenom križu i potiču njegove humane aktivnosti.

U kategoriji podmlatka prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole «Ljudevit Gaj» Nova Gradiška, a drugo i treće mjesto ekipe Osnovne škole «Mato Lovrak». U kategoriji mladeži najbolja je bila ekipa Gimnazije. Pobjedničke ekipe plasirale su se na međužupanijsko natjecanje u Slavonskom Brodu. Ekipa podmladka CK OŠ „Ljudevit Gaj“ plasirala se na državmno natjecanje. U satavu ekipe su Jelena Knezović, Virna Gres, Ivana Maričević, Ena Novokmet, Antonija Senić i rezervna članica Ela Buturac. Mentor je Nevenka Bijelić. (F.S.)  

Related Post