NA POZIV GRADONAČELNIKA

704 0

Zapalivši svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i spomen biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana general Markač im je odao počast za doprinos koji su dali u stvaranju slobodne domovine

 

NOVA GRADIŠKA, 24. veljače 2014. – General Mladen Markač odazvao se pozivu gradonačelnika Željka Bigovića i posjetio Novu u Gradišku. Zajedno sa svojim zamjenicima mr. Ljiljanom Lukačević i Dariom Banom, na prijemu u svom uredu, izvijestio ga je aktivnostima novogradiških udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Grada Nova Gradiška na čuvanju dostojanstva hrvatskih branitelja i digniteta Domovinskog rata. Saznavši da se priprema otvaranje Doma hrvatskih branitelja i proglašenje Trga hrvatskih branitelja u Novoj Gradiški, general je izrazio zadovoljstvo. U razgovoru o drugim aktivnostima u gradu bilo je riječi i o radu Javne vatrogasne postrojbe i mogućoj potpori Vatrogasne zajednice RH.

Generalu Markaču domaćini su bili članovi Udruge specijalne policije „Zebre“ kojima se priključio i župan Danijel Marušić. Sa gradskim čelništvom i članovima „Zebri“ razgledao je u Domu kulture izložbu „Dani poslije“ koju je u okviru projekta „Privilegirani, povlašteni i ponosni“ pripremila i postavila Zajednica udruga HVIDRA grada Zagreba. Pridružila im se i prof. Marija Karlovčan Subić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta.

 

Kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima, te kod spomen obilježja prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu general Mladem Markač zapalio je svijeću.

 

Župan Danijel Marušić podsjetio je na nemjerljiv doprinos i žrtvu branitelja u borbi za neovisnu i slobodnu domovinu, te na 652 poginula branitelja, 182 civila i 28 djece na području brodsko-posavske županije, te dodao da Županija braniteljima i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata daje dužnu pozornost podupirući brojne manifestacije i obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata.

 

Isto to čini i Grad pa će tako Nova Gradiška u rujnu biti domaćin Sportskim igrama veterana i dragovoljaca Domovinskoga rata i ugostiti oko 1.200 sudionika.

Related Post

Novogradiški ratni spomenar

Autor - 26/01/2012 0
Posljednjih dana siječnja 1992. godine značajniji oružani incident dogodio se u noći između nedjelje i ponedjeljka, 26. i 27. siječnja,…

TAEKWONDO

Autor - 23/10/2012 0
Nova Gradiška bi od 17. studenoga ove godine trebala biti bogatija za jedan sportski događaj. Naime, toga dana u dvorani…