Nova životna stranica Alojza Ivaniševića u Domu za starije i nemoćne osobe „Dragi bližnji“ u Okučanima

3695 0

Autor Franjo Samardžić, Foto facebook Dom za starije i nemoćne osobe „Dragi bližnji“

OKUČANI, 14. listopada 2020. – Alojz Ivanišević u svojim rodnim Gunjavcima proslavio je 15. kolovoza 90. rođendan. Kako je tada isticao u Gunjavcima je proveo cijeli život i živio u četiri države, od Kraljevine Jugoslavije, Nezavisne države Hrvatske i Titove Jugoslavije do demokratske Republike Hrvatske.

Nedavno je, još uvijek vitalan i zdrav, okrenuo novu stranicu u svom životu. Iako mu kako kaže, u obiteljskom domu u Gonjavcima nije ništa nedostajalo, a svojom motornom trokolicom, po kojoj je bio poznat, i dalje posjećivao prijatelje i razna događanja, često je kada ukućani odu svaki sa svojom obvezom, ostajao sam. Odlučio je stoga potražiti neki od domova za stare i nemoćne ljude i tamo se skratiti. Obilazio je sa svojom trokolicom domove oko Nove Gradiške i Požega i raspitivao se o uvjetima. Odlučio se za Dom za starije i nemoćne osobe „Dragi bližnji“ u Okučanima koji vode časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove. Kako kaže, nije mogao bolje odabrati. Zadovoljan je smještajem i hranom, posebno odnosom prema štićenicima.

Prepun pozitivnih dojmova javio se nakon druženja svih štićenika i obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada.

Related Post