NOVOGRADIŠKO LJETO KULTURE

814 0

NOVA GRADIŠKA, 9. rujan 2014. – Za Novu Gradišku kao grad može se reći da tijekom ljeta ima brojne sadržaje koje nudi Novogradiščanima koji vrijeme godišnjih odmora provode u svom gradu i ne mogu si priuštiti odlazak na more.

Oni koji ostaju u Novoj Gradiški, pa i oni koji se vrate s godišnjih odmora, imaju na raspolaganju brojne kulturne i zabavne sadržaje. Dva su tradicionalna i najveća. Ljeto u knjižnici koje organizira Gradska knjižnica namijenjeno je djeci, a Novogradiško glazbeno ljeto svim uzrastima.

Ove godine pomalo zatajno brojni sadržaji su objedinjeni pod zajednički naziv Novogradiško ljeto kulture s namjerom, kako kaže zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti mr. Ljiljana Lukačević, da naredne godine dobije puno veći značaj i nove sadržaje.

-Imajući uvid u rad i aktivnosti udruga u području kulture došla sam na ideju da sve ono što se događa tijekom ljeta objedinimo u jednu manifestaciju koja bi se zvala Novogradiško ljeto kulture. Namjera je, ne samo da objedinimo postojeće i već tradicionalne aktivnosti nego da im damo jedan novi zamah, a onima koje do sada nisu imale aktivnosti tijekom ljeta priliku za afirmaciju.

Ideju nam je dalo tradicionalno i hvale vrijedno Novogradiško glazbeno ljeto oko kojeg se svake godine ima sve više popratnih događanja. Dogodilo se da se u vrlo kratkom vremenu događa previše toga i da ljudi ne mogu sve popratiti i u tome sudjelovati. Tako bi Novogradiškom ljetu kulture, koje smo ove godine samozatajno probali uvesti u kulturni život grada, naredne godine bila manifestacija kojoj ćemo dati jedan puno veći značaj i otvorili već koncem lipnja kada počinje kalendarski ljeto. Animirali bi sve gradske ustanove i sve udruge, ne samo one udruge koje djeluju u području kulture nego i sve druge koje imaju afiniteta i sadržaja za ovakav događaj. Novogradiško ljeto kulture trajalo bi cijelo ljeto a Novogradiško glazbeno ljeto bilo bi šećer na kraju – kaže mr Ljiljana Lukačević.

Related Post

GRADSKO VIJEĆE

Autor - 27/08/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza , 2015. – Većinom glasova 10:6 vijećnici SDP-a i HDSSB-a su na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća…

“ADVENT U NAŠEM GRADU”

Autor - 20/12/2015 0
NOVA GRADIŠKA – Ovogodišnji, deveti po redu „Advent u našem gradu“ održan prvi puta na središnjem novogradiškom trgu, po ocjeni…