OKUČANCI DOČEKALI JOSIPA CRNKOVIĆA SVJETSKOG PRVAKA U NANBUDU I ZLATKA REDŽIĆA, NJEGOVOG I TRENERA HRVATSKE REPREZENTACIJE

938 0

OKUČANI, 31. srpnja 2016. – Danas se iz Španjolske, gdje je održano svjetsko prvenstvu u nanbudu, vratila hrvatska reprezentacija koja je u ekipnim borbama u apsolutnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojila oba zlata.

U Okučane se vratio i hrvatski reprezentativac Josip Crnković koji je kod juniora osvojio brončanu medalju (+66 kg), a sa seniorskim timom i zlatnu medalju. U Okučajne se vratio i njegov trener Zlatko Redžić, koji je s Brankom Užarevićem bio jedan od dvojice trenera hrvatske reprezentacije.

Uspjeh članova okučanskog Nanbudo kluba „Slavonija“ na svjetskom prvenstvu najveći je sportski uspjeh okučanskog sporta. Bio je to razlog da im Općina Okučani i Komunalni pogon „Sloboština“ na Trgu dr. Franje Tuđmana pripreme veličanstven doček.

Na hvalevrijednom sportskom uspjehu i primicanju Hrvatske i Općine Okučani zahvalili su im se i prigodne poklone uručili općinski načelnik Aca Vidaković, njegov zamjenik Mario Bokulić i predsjednik Općinskog vijeća Ivica Pivac.

Zadovoljstvo su podijelili svi Okučanci, posebno oni koji su sudjelovali u prikupljanju sredstava za put u Španjolsku. Zahvalio im se načelnik Aca Vidaković, a u svoje i Josipovo ime Zlatko Redžić, koji već godinama zajedno s brojnim mladim nanbudo borcima bilježi na natjecanjima vrhunske rezultate i piše svijetle stranice nanbudo sporta u Okučanima.

– Emocije su prevelike jer nisam očekivao da će ovoliko ljudi doći na doček. Doživljaji iz Španjolske su nezaboravni. Stekao sam veliko iskustvo koje će biti prekretnica u mom životu i sada idem na još jače treninge i po nove uspjehe i medalje.

Nitko nije očekivao da će se u jednom malom mjestu kao što su Okučani postići sportski uspjeh na svjetskoj razini oni dobiti svjetskog prvaka. Od malene me privlače borilačke vještine i to nam je u obitelji u genima jer je moj tata boksao i prihvatio je moj interes za nanbudo – kazao je Josip Crnković, učenik Elektrotehničke i ekonomske škole u Novoj Gradiški.

– Intenzivno smo se na nekoliko lokacija pripremali za ovo svjetsko prvenstvo, od Marije Bistrice i Zagreba, do Okučlana, a jednu pripremu smo imali u prirodi u šumi kod Okučana, koja se pokazala, da tako kažem dobrim patentom, gdje smo opustili cijelu reprezentaciju da nemaju samo zidove pred očima.

Na samom natjecanju krenuli smo s katama i tu se desilo nešto na što nismo očekivali. Prvog dana u subotu probili smo kvotu koju smo zacrtali, a to je bilo 12 medalja. Bili smo prezadovoljni i shvatili da na nam dolazi nedjelja i borbe. Realno bili smo favoriti, ne zato što su drugi bili slabiji nego zato što smo mi „krvavo radili“. Kada su u nedjelju ujutro krenule borbe dvorana se digla na noge, reprezentacije su navijale za svoje, ali i za naše. Bio je to spektakl koji će sigurno biti upisan u povijest ovog sporta. Uzeli smo sve što se moglo uzeti i pomeli konkurenciju – kazao je Zlatko Redžić.Related Post

BROJNA HODOČAŠĆA

Autor - 02/07/2014 0
OKUČANI, 2. srpnja 2014. – Iz Okučana su kretala brojna hodčašća, kako pješačka tako i biciklistička, osobnim automobilima i autobusima.