BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

1380 0

SLAVONSKI BROD – U posjeti Brodsko-posavskoj županiji boravili 29. srpnja ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić sa suradnicima i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić sa suradnicima.

Boravak u Slavonskome Brodu ministrica Juretić započela je radnom posjetom Domu za starije i nemoćne, gdje se u razgovoru s ravnateljicom Doma, članovima Upravnog vijeća, osobljem Doma i korisnicima, upoznala sa životom i radom ove ustanove. Ministrica je pohvalila sva nastojanja osnivača-Brodsko-posavske županije u osmišljavanju i provođenju projekata za brigu o starijim i nemoćnim osobama, a posebno je istaknula zadovoljstvo planovima za dogradnju Doma – Odjela za oboljele od Alzheimerove bolesti i pojačanu njegu, projekt za koji je već ishođena i građevinska dozvola. Ovakav projekt ukazuje na usmjerenost i skrb o korisnicima i starijoj populaciji, kojih je u Slavoniji svakim danom sve više.

 

Na radnom sastanku, koji je zatim održan u Velikoj vijećnici, razgovaralo se o ulozi jedinica lokalne i regionalne samouprave u regionalnom razvoju i korištenju fondova EU, te o mogućnostima Socijalnog fonda, aktualnim problemima i budućim projektima u domeni socijalne skrbi.

U sklopu sastanka, župan Danijel Marušić i v.d. ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Matilda Copić, potpisali su ugovor o projektu odobrenom u sklopu IPA II prekograničnog programa Hrvatska – Srbija 2007-2013 Zajednički doprinos transnacionalnoj spremnosti za izvanredne situacije u slivu rijeke Save, čija je ukupna vrijednost 889.659,77EUR. Partneri na projektu su: CTR-Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o., Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Slavonski Brod, Vatrogasna zajednica Brodsko-posavske županije i Zavod za javno zdravlje Šabac. Cilj projekta je postići transnacionalnu spremnost i smanjenje šteta od poplave u bazenu rijeke Save.

Po završetku sastanka ministar Tolušić sa suradnicima uputio se u obilazak dva uspješna poduzetnika koji su aplicirali na EU natječaje koji su u tijeku, te s njima razgovarao o svim problemima poslovanja i daljnjim mogućnostima razvoja. Nakon obilaska tvrtke Simplex d.o.o. iz Gornje Vrbe, ministar je posjetio i Scudeller d.o.o. iz Slobodnice.

Ministrica Juretić posjetila je Centar za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica”, upoznala se sa životom korisnika Kuće, te su razgovarali i o projektima koji su u tijeku.

Related Post