OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA – I JA ĆU BITI OLIMPIJAC

803 0

NOVA GRADIŠKA, 22. svibanj 2011. – Deseti Olimpiski festival dječjih vrtića Hrvatske, održan i ove godine pod motom „I ja ću biti olimpijac“, bio je još jedna u nizu manifestacija koje tradicionalno organizira Centar za predškolski odgoj „Grigor Vitez“, na kojoj su mališani iz vrtića pokazali svu svoju nadarenost, sportski talent i želju za igrom i

druženjem. Na stadionu 

NK „Sloga“ u subotu poslijepodne nije bilo nezadovoljnih. Sa prepunih tribina pomno se pratilo što sve to rade mali olimpijci iz Nove Gradiške, Okučana, Cernika, Starog Petrovog Sela i Nove Kapele. Mame i tate, bake i djedovi, braća i sestre pogledom su tražili svog olimpijca ili olimpijku i radovali se njihovom nastupu, isto kao i tete iz vrtića i sportski treneri koji su ih pripremili za natjecanje.

Olimpijska povorka tradicionalno je ušla u stadion predvođena najmlađim gradskim mažoretkinjama iza kojih je nošena olimpijska zastava, sa pet isprepletenih krugova koji predstavljaju jedinstvo pet kontinenata i univerzalnost olimpizma.

 

Prije službenog otvaranja prigodan program izveli su mališani iz vrtića, učlenici OŠ „Mato Lovrak“ i mažoretkinje. Svečani zakletvu položila je Laura Lončar iz Dječjeg vrtića „Zvončić“ Nova Kapela, a olimpijski plamen zapalio je iz Toni Jelinić iz Vrtića „Matija Gubec“ Cernik.

Male olimpijske pozdravili su Borislav Vidošić, predsjednik Saveza športova Nova Gradiška i Milan Mateša, zamjenog gradonačelnika, koji je i otvorio Olimpijski festival dječjih vrtića na kome je nastupilo 240 malih olimpijaca od koji će neki postati sportaši, a neki možda biti i pravi olimpijci.

Rezultate i pobjednike objaviti ćemo naknadno.

Related Post

OBNOVLJEN DRUŠTVENI DOM

Autor - 03/11/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 3. studenog 2013. – U društvenom domu više neće pjevati Miroslav Ilić ali ni nitko drugi, jer su…