OPĆINA OKUČANI: U povodu Dana općine i blagdana sv. Vida dodijeljena općinska priznanja

1796 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI, 17. lipnja 2018. – Obilježavajući Dan općine i slaveći blagdan sv. Vida Općina Okučani je tradicionalno dodijelila priznanja institucijama i pojedincima zaslužnim za razvoj općine i doprinos za svekoliki društveni život. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća priznanja su uručili općinski načelnik Aca Vidaković i predsjednik Općinskog vijeća Ivica Pivac.

Za višegodišnji volonterski rad članici KUD-a “Tkanica” Okučani, kao i za višegodišnje nesebično sudjelovanje u pripremama i realizaciji mnogih kulturnih i inih događanja i manifestacija, Priznanje je dodijeljeno Valentini Gagula, Marici Pujić, umirovljenoj djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela općine Okučani, za višegodišnji savjesni trud i rad u ovom odjelu, kao i susretljivost prema radnim kolegama, ali i svima koji su dolazili u ovaj Odjel po informacije i pomoć.

Priznanje je za volonterski rad u DVD Okučani, ali i za sve aktivnosti koje je, kao vatrogasni časnik i zapovjednik, poduzimao s ciljem zaštite ljudskih života i imovine, dobio je i Milan Vučković, te posthumno Jure Brekalo dugogodišnji aktivni član ŠRU “Pastrva” za iznimno zalaganje u društvenoj zajednici i doprinos u organizaciji i provedbi mnogih manifestacija i radu s mladima. Priznanje je preuzela ga je njegova supruga Ruža.

Priznanje je uručeno i Ivanki Bušić, voditeljici Uprave za hrvatske branitelje iz domovinskog rata i članove njihovih obitelji pri Ministarstvu hrvatskih branitelja, za iznimno zalaganje pri realizaciji projekta obnove i uređenja Spomen sobe i Spomen obilježja hrvatskim braniteljima poginulima u VRO “Bljesak” .

U ime nagrađenih zahvalila se Ivanka Bušić te istaknula kako joj je nagrada, kao i svima koju su joj primili priznanje za posao koji je radila, ali, kako je istaknula, radit će ga i dalje i ulagati svoje znanje i vrijeme za hrvatske branitelje i njihove obitelji te u sve aktivnosti i projekte koji zajednički nazivnik imaju trajno sjećanje na veliku žrtvu naših hrvatskih sinova i kćeri za slobodnu i neovisnu Domovinu nam Hrvatsku.

Related Post