OPĆINSKI SUD – NASTAVLJENO SUĐENJE BRAĆI BILONJIĆ ZBOG NAPADA NA POLICAJCA

1280 0

Oprečne izjave svjedoka

 NOVA GRADIŠKA, 21. lipnja 2010. – U Općinskom sudu Nova Gradiška održano je drugo ročište na kome se sudi Deanu Bilonjiću (25) i Robertu Bolonjiću (21), sinovima HDZ-ova saborskog zastupnika i predsjednika GO HDZ-e Nova Gradiška Mate Bilonjića, te Matijasu Dražetiću (24), pripadniku HV-a, zbog optužbe da su fizički napali policajca Peru Petrića. Podsjetimo. Događaj se zbio 14. veljače oko ponoći ispred ugostiteljskog objekta Best. Policajac Pero Petrić je od Dražetića zatražio osobne dokumente jer je automobilom divljao po cesti. Prema optužnici u raspravu policajca i Dražetića uključio se Dean Bilonjić, a brat Igor je napao policajca s leđa, srušio ga na tlo, zabio mu glavu u snijeg te su ga sva tojica nastavila udarati šakama. Policajac Petrić je izvukao službeni pištolj da odvrati napadače i zaštiti se.

 – Bilonjići se brane da nisu udarili policajca, a policajaci tvrdi da jesu. Svjedoci su jako različiti u izjavama. Svjedočili su Josip Akmačić, zamjenik zapovjednika PP Nova Gradiška i tri policajca, te četiri gosta lokala. Iduća rasprava sazvana je za kolovoz, pozvana su još tri svjedoka, a određeno je medicinsko vještačenje zbog kvalifikacija ozljeda policajca – kaže sutkinja Lidija Klašnja-Petrović. (F.S.)

 

Related Post

POLICIJSKI VIKEND

Autor - 04/04/2016 0
Najveća koncentracija alkohola od 2,29 promila, očitana 31. ožujka u mjestu Vrbova, kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila NG registracija