POHVALE INDUSTRIJSKOM PARKU I GRADSKOJ UPRAVI

855 0

NOVA GRADIŠKA, 27. siječanj 2015. – “Činjenica je da Hrvatskoj nedostaju investicije. Mi smo sa 125 milijuna kuna investicije u tvornicu energetskih pločica u Novoj Gradiški pokazali da se može”, kazao je Tedeschi.

 

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe d.d. Emil Tedeschi u HRT-ovoj emisiji ”Poslovna zona” osvrnuo se na pozitivna iskustva pri investiranju u tvornicu energetskih pločica u Novoj Gradiški.

 

Kao dobar primjer investicije Tedeschi je već ranije u medijima spominjao svoja iskustva u Novoj Gradiški. Atlantic Grupa je naime 2013. u Industrijskom parku Nova Gradiška započela ulaganje u novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 125 milijuna kuna koji će, kako je najavljeno, u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta. Prvi proizvodi s novih linija na tržištu se očekuju u prvom kvartalu 2015. “Činjenica je da Hrvatskoj nedostaje investicija. Mi smo sa 125 milijuna kuna investicije u tvornicu energetskih pločica u Novoj Gradiški pokazali da se može”, kazao je Tedeschi, istaknuvši po njemu zanimljiv detalj: lokalnu vlast tamo čini HDZ, dok je na državnoj razini na vlasti SDP. “To nas nije spriječilo niti usporilo”, kazao je, dodavši kako su gradnju pokrenuli u rekordnom roku. Proizvodi su namijenjeni uvelike izvozu u Europu i SAD.

 

U igri za gradnju tvornice bile su prema riječima Tedeschija Njemačka i Slovenija, no oni su za lokaciju odabrali Hrvatsku. U Hrvatskoj su pak testirali 60-ak lokacija, u uži izbor ušlo ih je par, no pobijedila je Nova Gradiška. Zašto? “Zbog infrastrukture, spremnosti lokalne samouprave u poticanju poduzetništva, raspoloživosti kvalificirane radne snage”, odgovara, dodajući da ovaj primjer pokazuje da Hrvatska ima kvalitetan pravni okvir za privlačenje investicija.

 

Autor: IPNG

Related Post