FORUM ZA SLOBODU ODGOJA

760 0

Mladi i mlade, prijavite se na Proljetnu školu

poduzetnosti! U sklopu četverodnevne edukacije, mladi/e će učiti o javnom nastupu, pisanju životopisa te razvoju ideje u projekt koji će ih potaknuti na samozapošljavanje, a dosad je Školu završilo 40 mladih nezaposlenih ljudi od kojih se većina zaposlila ili pokrenula vlastiti posao –

 

ZAGREB, 27. siječnja 2015. godine – Forum za slobodu odgoja, treću godinu zaredom, uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, provodi projekt “Proljetna škola poduzetnosti – program obuke i podrške mladima za uspješnije zapošljavanje” kojemu je cilj osnažiti mlade iz tri županije u području poduzetnosti, pokretanja vlastitog posla i razvoja novih vještina i kompetencija. Ovogodišnja Škola provodi se uz partnerstvo Info zone iz Splita.

 

Projekt se sastoji od četverodnevnog treninga za mlade s područja Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije koji će se održati od 11. do 16. ožujka 2015. godine. Neke od tema koje će se obrađivati uključuju područje (samo)zapošljavanja, poduzetnosti, javnog nastupa, pisanja životopisa i motivacijskog pisma te razvoja ideje u projekt. Po završetku treninga, sudionici/ce će, uz podršku trenera, suradnika i volontera Foruma za slobodu odgoja, trebati održati radionicu ili prezentaciju s mladima na neku od tema koja je bila obrađena na treningu. Osim toga, mladima će biti i omogućena jedinstvena prilika da zajedno sa stručnjacima Foruma razviju projekt koji bi željeli prijaviti na razne fondove i izvore financiranja.

 

Sudionicima programa u potpunosti će biti pokriveni troškovi smještaja, hrane i prijevoza. Sudionici će se birati prema iskazanoj motivaciji i spremnosti da se posvete svim navedenim aktivnostima.

 

Rok za prijavu je do 2. ožujka 2015. godine u 23.59 sati. Životopis i motivacijsko pismo se šalju elektroničkom poštom na dmoric@fso.hr.

 

Poziv na Proljetnu školu poduzetnosti te detaljnije informacije, mladi/e mogu pronaći na mrežnim stranicama Foruma za slobodu odgoja – http://www.fso.hr.

Related Post