GOSPINO POLJE – 1. misa u utorak

1136 0

 

29. travanj 2012. – Početkom svibnja, oživjet će Gospino polje iznad

Bilog Briga, u župi Vrbova, u Novokapelačkom dekanatu, a time i malo, ali poznato Marijino proštenište. Vjernici ga posjećuju cijele godine i gotovo nema dana da ondje netko ne navrati. Ipak, početkom svibnja postaje življe, jer počinju i redovite nedjeljne svete mise na Gospinom Polju.

 

 

Kako nam je rekao domaći župnik, vlč Stjepan Bakarić, budući da se 1. svibnja slavi sv Josip radnik i neradni je dan, prva ovogodišnja misa na Gospinom polju bit će u utorak, 1. svibnja u 18.00 sati. Od tada će mise biti svake nedjelje u 18.00 sati. Od 17.00 sati ovdje će biti prilike za svetu ispovijed, u 17.30 je zajednička krunica, a u 18.00 sati sveta misa. Budući da je na sjevernom zidu nove kapelice postavljen Križni put, postoji mogućnost i za ovu pobožnost. Ipak, najviše vjernika na Gospinom polju kupi se oki milosnog Marijinog kipa, starog 254 godine. Gospa ovdje briše suze, sluša molbe vjernog puka i donosi ih svome Sinu, koji Mariji ništa ne odbija i uslišava potrebne.

 

Ponovimo: prva misa na Gospinom polju je u utorak, 1. svibnja u 18.00 sati, a slijedeća u nedjelju, 6. svibnja, također u 18.00 sati.


Related Post