POJAČANI POLICIJSKI NADZORI NA CESTAMA ZA VIKEND

1164 0

SLAVONSKI BROD – U cilju postizanja veće sigurnosti u prometu i smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometnim nesrećama, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, pojačano će nadzirati promet za vikend, posebice u noćnim satima.

Sa ovakvim preventivno represivnim aktivnostima, nastaviti će se do kraja veljače. Pritom će policija sankcionirati najteže i najčešće prometne prekršaje i to: vozače koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, ne poštuju ograničenja brzina, nepropisno koriste mobitel za vrijeme vožnje, ne koriste zaštitni sigurnosti pojas, te druge prometne prekršaje.

U provođenje preventivno represivnih aktivnosti, biti će uključen maksimalan broj policijskih službenika, koji će koristiti raspoloživu tehniku (uređaje za nadzor brzine, alkoteste, testere za droge i sl).

Policija savjetuje vozačima da budu oprezni u prometu i brzinu kretanja svog vozila prilagode uvjetima i stanju na cestama, poštuju ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola.

Prilikom vožnje u koloni bitno je držati dovoljan razmak između vozila, ne koristiti mobitel tijekom vožnje na nepropisan način, te obavezno koristiti zaštitne sigurnosne pojaseve kako na prednjim tako i za stražnjim sjedalima u vozilu.

Dakle, obveza svih sudionika u prometu je pridržavati se prometnih propisa, odnosno Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post