POMOR RIBE U ADŽAMOVKI

734 0

ADŽAMOVCI / BRĐANI 15. rujan 2011. – Bjelke, babuške, cvergli i somovi danas doslovno dišu na škrge u Adžamovki uz malo izgleda će ih to spasit. Spasiti ih pokušavaju mještani kojih ih stavljaju u kante i burad. Eventualno mogu spasiti manju količinu ribe, a većina će, kako kažu, do sutra uginuti i zabijeliti Adžamovku iz koje se danas širi

nesnosan smrad. Sva je riba izašla na površinu po kisik, a dio je i uginuo. 

Ljudi kažu da nisu vjerovali da u Adžamovki ima toliko ribe, za kojom će najviše žaliti najmlaži mještani Brđana i Adžamovaca. Okupjali su se, družili pecali, a svu ulovljenu ribu ponovo su vraćali u vodu. Nije to prvi pomor ribe u Adžamovki, već treći ili četvrti. Zna se i uzrok, a to je ispražnjena odcjedna jama iz obližnjeg tovilišta svinja. Nizak vodostaj Adžamovke i visoka temperatura pogodovali su pomoru ribe.

O pomoru ribe mještani su obavijetili službu 112, očekuju dolazak policije i inspektora da utvrdi uzrok pomora ribe i poduzme zakonske mjere protiv zagađivača tog vodotoka, koji kako kažu mještani, ni za vrijeme najvećih suša nije ostao bez vode, pa zato u njemu ima toliko ribe.

foto: D.I.

 

 

Related Post

VJERSKI ŽIVOT

Autor - 30/07/2013 0
REŠETARI, 30. srpanj 2013. – Napokon je ove godine došlo na red za sanaciju došlo krovište župne crkve Krista Kralja…