POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA

1643 0

NOVA GRADIŠKA, 4. svibnja 2014. – Najkasnije do konca godine Nova Gradiška bi trebala dobiti još jednu radio postaju. Vijeće za elektroničke medije uputilo je javni poziv za iskazivanje interesa za obavljanjem djelatnosti pružanja medijske

usluge radija na područjima više gradova u Hrvatskoj među kojima je i Nova Gradiška. Rok za dostavu interesa je do 31.svibnja 2014. godine na adresu Agencija za elektroničke medije.

 

Poziv je upućen pravnim i fizičkim osobama koje moraju dostaviti koncept programske osnove, kojom se određuje interes za proizvodnju sadržaja visoke vrijednosti, broj radnika koje se namjerava zaposliti i planiran iznos financijskih ulaganja u prvoj godini (program, tehnika) te njihovi izvori. Iskazivanje javnog interesa bit će podloga Vijeću za elektroničke medije radi poduzimanja daljnjih pripremnih radnji, sukladno odredbama Zakona o koncesijama koje prethode donošenju konačne odluke o raspisivanju javnog natječaja za davanje koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge radija.

 

Koliko je poznato, za sada je dobivanje koncesije zainteresirana , Zlata Pazman-Petrić (s nekoliko novogradiških novinara) koja je ishodila odluku Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije za dobivanje frekvencije u Novoj Gradiški.

 

Nije međutim jedina zainteresirana za novogradiški radijski prostor. Za novu radio postaju zainteresirana je i Đurđa Siladi te jedna novogradiška tvrtka.

 

 

Ako zainteresirani udovolje uvjetima Vijeća za elektroničke medije Nova Gradiška će tako dobiti još jednu radio postaju. Podsjetimo da Nova Gradiška još uvijek ima jednu radio postaju koja je u stečaju i koja ne emitira program Radi se o Radio Novoj Gradiški koja je u stečaju, a osim stečajnog postupka na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu poslovanje tog radija i eventualnu krivičnu odgovornost utvrđuju i redovni sudovi u Požegi i Slavonskom Brodu. Grad Nova Gradiška je u ovom radiju izgubio udjel od 25 posto, a njegovi tadašnji zaposlenici svoje udjele.

Related Post

TKO JAČI TAJ KVAČI

Autor - 01/06/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 1. lipanj 2012. – Upravno vijeće Opće bolnice Nova Gradiška ipak je popustilo pod pritiskom ministra zdravlja dr.…

STIŽU POREZNA RJEŠENJA

Autor - 19/07/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 19. srpnja 2016. – Za sve one koji očekuju da im država vrati preplaćeni porez u 2015. godini…