Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Europe Direct informacijski organiziraju panel-raspravu o budućnosti Europske unije

1357 0

Dijalog o budućnosti Europske unije – proračunu Unije koja štiti, osnažuje i brani

ZAGREB/SLAVONSKI BROD – Svojim prijedlogom o budućem dugoročnom proračunu Europske unije Europska komisija odgovara na postojeće okolnosti, u kojima se očekuje veća uloga Europe u pružanju sigurnosti i stabilnosti u nestabilnom svijetu.

Moderan, jednostavan i fleksibilan, proračun Unije koja štiti, osnažuje i brani nudi europsku dodanu vrijednost.

Što budući europski proračun donosi Hrvatskoj, a što građanima Slavonskog Broda? Jesu li dovoljno informirani i uključeni u proces odlučivanja? Što za njih kao europske građane znače europski izbori i jesu li motivirani za sudjelovanje u njima?

U organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Europe Direct informacijski Centar Slavonski Brod, a u okviru Press kluba Europa, u utorak 16. listopada u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod s početkom u 12.30 sati održat će se panel-rasprava o budućnosti Europske unije s naglaskom na europski proračun za sljedeće razdoblje, europske izbore i izazove s kojima se suočava Europska unija, kao što su migracije i sigurnost.

S obzirom na to da se 16. listopada obilježava Svjetski dan hrane, rasprava će se osvrnuti i na sustav doniranja hrane.

Panelisti su Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava RH, Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu, Marin Ćurić, urednik na Televiziji Slavonije i Baranje, Dijana Safić, Radio Slavonija, i Davor Vrandečić, Studentski radio UNIOS. Raspravu će moderirati Bojan Divjak, glavni urednik Glasa Slavonije.

Panelisti će se osvrnuti na pitanja kao što su hrvatske pripreme za sljedeći europski proračunski ciklus te pitanje uključivanja svih razina i svih zainteresiranih dionika, osobito mladih. Kako komunicirati s građanima o temeljnim europskim vrijednostima, pogotovo uoči europskih izbora, i potaknuti ih na izlazak na europska birališta? Gdje je sada, kada smo suočeni s izazovima kao što su migracije i sigurnost, duh Europe u odnosu na početak stvaranja europskog projekta?

Press klub Europa ima za cilj poticanje javne debate o europskom projektu i podizanje razine interesa u medijskom prostoru o širokom spektru povezanih tema. Otvoreni dijalog o budućnosti Europske unije omogućuje nam bolje razumijevanje europskog projekta i učvršćuje temelje za njegovu daljnju izgradnju.

Related Post

POLICIJA UPOZORAVA I EDUCIRA

Autor - 21/07/2013 0
Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, jučer su, u vremenu od 10 do 14 sati, proveli preventivno represivnu akciju…