PRENOSIMO IZ NOVOGRADIŠKOG GODIŠNJAKA: POUMAR – Godina bogata kulturnim i edukativnim sadržajima

1082 0

U Pučkom otvorenom učilištu „Matija Antun Relković „2017. godina bila je bogata raznovrsnim kulturnim i edukativnim sadržajima za odrasle i djecu.

Uz vrijedne izložbe vrsnih hrvatskih i inozemnih umjetnika (14 izložbi)organizirano je i 12 kazališnih predstava za djecu i odrasle, razni koncerti, edukativne i kreativne radionice, promocije knjiga, predavanja. Uz navedene sadržaje od travnja redovno održavamo i kinoprojekcije raznovrsnih žanrova zahvaljujući novoj digitalnoj kinoprojekcijskoj opremi koju smo kupili uz podršku Grada Nova Gradiška. Vrijednost projekta obnove kinoprikazivačke djelatnosti u Novoj Gradiški prepoznala je i Hrvatska banka za obnovu i razvitak koja je Pučkom otvorenom učilištu „Matija Antun Relković“ sponzorirala kupnju vrijednog silver screen platna za našu dvoranu.

Nova Gradiška je ove godine bila domaćin vrijednim manifestacijama poput Noći hrvatskog filma i novih medija i književnog festivala Pazi, knjiga! u sklopu kojeg su organizirani brojni sadržaji za djecu, mlade i odrasle. Također smo imali priliku pobliže upoznati domete francuske kinematografije u sklopu festivala

Rendez-vous au cinéma, a ostvarili smo brojne suradnje s raznim umjetnicima, udrugama, ustanovama, školama, Gradom Nova Gradiška.

Za 2018. godinu pripremili smo brojne sadržaje za djecu, mlade i odrasle te se unaprijed veselimo druženjima i izazovima koji slijede. (poumar)

Related Post

PREDSTAVLJEN PILOT PROJEKT

Autor - 24/06/2015 0
SLAVONSKI BROD, 24. lipanj 2015. – Posljednjih godina isplativost cjelokupne poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj sve više postaje upitna. Intenzivno ratarstvo…