PRENOSIMO IZ NOVOGRADIŠKOG GODIŠNJAKA: Realizira se planirani pravac razvoja Općine Rešetari

1864 0

Piše Zlatko Aga, načelnik

Prioriteti razvoja usklađeni su s potrebama mještana, od brige za najmlađe i najstarije stanovnike općine, te mlade obitelji, do završetka infrastrukture vodovoda i kanalizacije, završetka sanacije velikog ekološkog problema zatvorene deponije u Rešetarima i paketa mjera pomoći u razvoju poduzetništva.

Općina Rešetari od svog je osnutka doživjela intenzivne promjene. U protekle dvadesetčetiri godine siromašna i slabo razvijene infrastrukture u naseljima, Općina Rešetari prerasla je svojim ukupnim razvojem u prosperitetnu općinu velikih prilika i još većih mogućnosti, posebno od ulaska u Europsku uniju.

Ništa u životu nije samo crno niti bijelo, tako da razvoj otvara i nove probleme, nove zadatke, krize, ali i izazove. Iako ključna odgovornost u donošenju odluke svake jedinice lokalne samouprave pripada Općinskom vijeću, najveća odgovornost, naročito u osmišljavanju i provođenju određenih mjera, odgovornost je načelnika, kao glavnog predstavnika lokalne vlasti i izvršnog tijela koji se bira direktnim izborom svojih građana. Stoga nosi i najveću odgovornost. U proteklom četverogodišnjem mandatu funkciju načelnika Općine Rešetari obnašao sam odgovorno, vođen mišlju i željom biti još bolji u službi svojih mještana. Otuda vjerojatno podrška mještana na izborima koji su mi dali priliku da ih vodim istim pravcem i u idućem četverogodišnjem mandatu.

Protekle četiri, a posebice proteklu godinu, iskoristio sam za formiranje kvalitetnog tima suradnika, ali i za stjecanje znanja i vještina u apliciranju projekata za financiranje iz europskih fondova. Maksimalno smo iskoristili sve mogućnosti koje su nam bile na dohvatu ruke, a stečena iskustva sada polako otvaraju moguću realizaciju novih projekata. Očekujem u budućnosti nastavak ovoga bitnog kontinuiteta, apliciranja novih projekata prema europskim fondovima koji bi trebali dati novi zamah razvoju Općine Rešetari.

Međutim, neovisno o navedenom, Općina Rešetari će zahvaljujući svom kapacitetu, znanju i samoj potpori mještana da se razvijaju sa željom da budu gospodarstvenici i da se poveća zaposlenost, u narednom razdoblju provesti pripremljene i planirane projekte. Načelnik i njegovi suradnici morat će pronaći način optimalne realizacije svih započetih, ali i budućih projekta po planu željene realizacije s još većim elanom zbog dobivenog povjerenja na zadnjim lokalnim izborima u svibnju 2017. godine.

I ovoga puta, kao i uvijek do sada, susretom sa svojim mještanima slušali smo sve njihove potrebe, probleme, sugestije i dobronamjerne kritike. To mi je uvijek bila i bit će misao vodilja. Svojim djelovanjem posebno sam nastojao olakšati život mladim obiteljima, a sve s ciljem stvaranja uvjeta za bolji život sadašnjim i budućim generacijama. Siguran sam da ste primijetili da je naša općina tijekom gotovo čitavog mandata bila jedno veliko gradilište i još uvijek jest, što često primjećuju više oni koji su u prolazu, pohvalno govore i daju podršku našem radu.

Godina na izmaku, čije posljednje dane već polako odbrojavamo, prilika je za osvrt na ostvarene planove i projekte na poslovnoj, ali na osobnoj razini. S obzirom na nestabilna vremena i okruženje, upravo stabilnost i kontinuitet kretanja naprijed je zasigurno nešto na što možemo biti ponosni.

Da su ljudi naša snaga potvrđuje i skoro obilježavanje dvadesetpete godišnjice osnutka Općine Rešetari. Zaista, hvala svima koji su utkali djelić sebe u Općinu Rešetari, u rast, razvoj i napredak našega kraja, dakako i na trudu, energiji i doprinosu. Znam da živimo toliko ubrzanim tempom da ponekad velike stvari i ljepote prođu pored nas nezapažene, ali ovo što radimo, značajno je i vidljivo.

U godini koja dolazi veselimo se novim izazovima, planovima i projektima. 2018-ta spremni smo!

Related Post