PRISJELO MU VINKOVO U STARCIMA

557 0

Sa 2,30 promila i bez dozvole neregistriranim traktorom haračio

cestama i oštetio dva automobila

STARO PETROVO SELO, 23. siječanj 2015. – Dana 22. siječnja, oko 13.35 sati, u Starcima se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao 57-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,30 promila), počinivši pritom više prekršaja. Policija je očevidom utvrdila da se 57-godišnjak upravljajući traktorom, uključivao na kolnik vožnjom unatrag ne vodeći pritom računa o položaju parkiranog vozila, te je došlo do udara traktora u stražnji dio parkiranog osobnog automobila (kojim je prethodno upravljao 51-godišnjak).

Nakon prometne nesreće, 57-godišnji traktorist je otišao sa mjesta događaja, ne razmijenivši podatke sa vlasnikom oštećenog osobnog automobila.

Potom je u Starom Petrovom Selu, oko 13.55 sati, ne držeći stranu kretanja u vožnji prešao na suprotnu prometnu traku, udarivši traktorom u osobni automobil, kojim je upravljao 27-godišnjak.

Policijski službenici su također utvrdili, da je 57-godišnjak upravljao neregistriranim traktorom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, te su alko testom u vozačevu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,30 promila. Vozač traktora je nakon liječničkog pregleda zadržan na triježnjenju u policiji, te prijavljen zbog više prometnih prekršaja, a danas je u tijeku postupak protiv njega u Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški.

Related Post