PRIZNANJA ZA DOKAZANOG HUMANITARCA

1493 0

NOVA GRADIŠKA, 13. siječanj 2013. – Draganu Ruškanu sigurno će s razlogom 2012. godina ostati u lijepom sjećanju. Nagrađena je njegova dugogodišnja humanost iskazana kroz više od sto dobrovoljnih davanja krvi.

Skroman, kakvi to već jesu dobrovoljni davatelji krvi, godinama je ustrajno, ne pitajući kome, darovao krv.

 

Tradicionalno, u povodu 25. listopada Dana dobrovoljnih davatelji krvi, u restoranu Maksimilijan okupili na okupljanju dobrovoljnih davatelji krvi s novogradiškog područja. Tom prigodom za 100 puta darovanu krv odličje Hrvatskog Crvenog križa uručio mu je Marijan Radić, u ime Grada Nova Gradiška, koji ga je darivao i ručnim satom.

 

Predsjednik Županijske skupštine Zvonimir Markotić za 100 puta darovanu krv uručio mu je na tradicionalnom prijemu u Brodsko-posavskoj županiji, organiziranom u povodu Dana dobrovoljnih davatelja krvi, Povelju zahvalnosti Brodsko- posavske županije, a zamjenica župana Ružica Vidaković i prigodne poklone.

 

U povodu Dana grada Nova Gradiška gradonačelnik Josip Vuković i predsjednik gradskog Vijeća Mirko Golovrški na svečanoj sjednici Vijeća uručili su mu Medalju grada za iskazanu humanost, ali i u doprinosu Domovinskom ratu.

Related Post

NORIJADA

Autor - 18/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 17. svibnja 2016. – Točno u podne 17. svibnja 265 maturanata novogradiških srednjih škola, Elektrotehničke i ekonomske, Industrijsko-…

RADOVI

Autor - 27/04/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 28. travanj 2012. – Kako doznajemo od Dušana Nogića, voditelja gradskog odjela za komunalne poslove, akcija „Zelena čistka“…