PRVA POMOĆ

1738 0

Najbolje ekipe u kategoriji podmlatka imale su ekipe OŠ „Ljudevit Gaj“,a u kategoriji mladeži ekipe Gimnazije

 

NOVA GRADIŠKA, 16. ožujak 2014. – Uspješno je održano 15. ožujka u novogradiškom Društvenom domu u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa i pod pokroviteljstvom grada Nova Gradiška.

 

-Važnost ovog okupljanja je prije svega dolazak mladih grada i okolice kako bi pokazali svoje znanje i sposobnosti koje su usvojili kroz rad u mladeži Crvneog križa. Gotovo u svim školama su osnovani i rade Odbori i voditelji mladeži Crvenog križa gdje u sklopu školskih programa i slobodnih aktivnosti provode programe socijalnog, zdravstvenog sadržaja, educiraju o značenju Međunarodnog pokreta i Hrvatskog Crvenog križa, razvijaju prijateljstvo, toleranciju i humanost – rekao je, među ostalim, pozdravljajući sudionike natjecanja Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška.

Okupljenima se obratila i predsjednica Skupštine novogradiškog Crvenog križa Marija Guberović, a ovogodišnje natjecanje otvorila je magistra Ljiljana Lukačević, zamjenica gradonačelnika. Izrazila je zadovoljstvo što se mladi okupljaju oko ovakvog plemenitog cilja, a to je pomaganje drugima u nevolji te istakla vrijednost poruke kako su mladi itekako društveno korisni.

 

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 8 ekipa, tri mladeži – dvije iz Gimnazije i jedna iz Elektrotehničke i ekonomske škole NG i 5 iz osnovnih škola – dvije ekipe iz gradske OŠ Ljudevita Gaja, potom iz OŠ „Markovac“ Vrbova , OŠ „Ante Starčevića“ Rešetari i OŠ „Antuna Mihanovića“ iz Nove Kapele-Batrine. Učenici OŠ Mato Lovrak sudjelovali su u provedbi natjecanja kao „manekeni“. Poslije pokazanog teorijskog znanja uslijedili su i praktični zadaci, a u konačnici postignuti su slijedeći rezultati:

 

U kategoriji podmlatka Crvenog križa na 5. mjesto se plasirala ekipa osnovne škole iz Rešetara, na 4. mjesto ekipa osnovne škole iz Vrbove, na 3. mjesto ekipa osnovne škole iz Nove Kapele-Batrine, a ekipe OŠ Ljudevita Gaja osvojile su prvo i drugo mjesto.

U kategoriji mladeži Crvenog križa na trećem mjestu je ekipa ETŠ i Ekonomske škole NG, a prva dva mjesta ekipe novogradiške Gimnazije. Na međužupanijsko natjecanje koje će biti održano 5. travnja u Pakracu plasirale su se ekipe OŠ Ljudevita Gaja i Gimnazije NG.

 

Fotografije Almira Čar

Related Post

KREATIVNO DRUŽENJE

Autor - 14/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 14. svibanj 2012. – U suradnji s Mrežom slijepih RH, a uz potporu Grada Nova Gradiška i gradske…