SLAVKO MULAC IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA OPĆINSKOG VIJEĆA U STAROM PETROVOM SELU

5694 0

STARO PETROVO SELO – Na večeras održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća za predsjednika je izabran Slavko Mulac (HDZ), a za zamjenike Marko Dumenčić (HDZ) i Zvonko Arić (HSS). Izabrani si jednoglasno kao što su usvojene i ostale odluke, budući da su vladajući HDZ i HDSSB i oporbeni HSS suglasili prijedloge.

Mario Vučinić, predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji nije imao ni malo težak zadatak konstituirati Općinsko vijeće.

Nakon što je Valentino Đurić izabran za predsjednika, a Anton Bićanić i Mario Vlainić za članove Mandatnog povjerenstva općinski vijećnici su primili na znanje izvješće o provedenim izborima za članove Općinskog Vijeća Općine Staro Petrovo Selo, verificirani su im mandati i svečano su prisegnuli.

Umjesto Josipa Kolodizeja (HDZ) koji je svoj mandat stavio u mirovanje zbog nespojivosti obnašanja dužnosti zamjenika načelnika i općinskog vijećnika, vijećnicom je postala Nikolina Stepić sa liste HDZ-a u HDSSB-a.

Nakon što je predsjedanje sjednicom preuzela Melita Selichar izabra je Odbor za izbor i imenovanja. Za predsjednika je izabran Marko Dumenčić, a za članove Branko Babić, Stanislav Krištof i Nikolina Stepić.

Jednoglasno je za predsjednika Općinskog vijeća Općine Staro Petrovo Selo izabran Slavko Mulac (HDZ), a za zamjenike Marko Dumenčić (HDZ) i Zvonko Arić (HSS).

Predsjednik se zahvalio vijećnicima na ukazanom povjerenju i izrazio nadu da će svi vijećnici, on osobno i oporbeni vijećnici, konstruktivno djelovati u interesu stanovništva i Općine Staro Petrovo Selo.

Svečano su prisegnuli načelnik Nikola Denis i zamjenik načelnika dr. Josip Kolodziej.

Nakon preuzimanja ovlasti načelnika i konstituiranja Općinskog vijeća načelnik Nikola Denis je najavio ispunjenje obećanja danih u predizbornoj kampanji, rebalans proračuna i pripreme proračuna za narednu godinu , izmjene općinskog prostornog plana gospodarske zone i reciklažnog dvorišta, a kao prioritet je naveo aktivnosti na pokretanju gospodarstva kako bi se mladih ljudi zadržali u općini Staro Petrovo Selo i kako bi osigurali budućnost Općine u ovim teškim vremenima.

Članovi Općinskog vijeća Općine Staro Petrovo Selo su: Nikolina Stepić, Melita Selichar, Stanislav Krištof, Marko Dumenčić, Branko Babić, Valentino Đurić, Slavko Mulac i Anton Bićanić sa liste HDZ-a i HDSSB-a, Željko Kočijašević, Zvonko Arić, Mario Vlainić i Dario Dragić sa liste HSS-a i HSLS-a , Brankica Denis i Valentina Brkanac sa liste HSP AS i Vlado Hruban sa liste Grupe birača.

Related Post