“SLAVONIJA VESELA”: Ljepota djece i narodnih nošnji

6147 0

Lucija Mlinarski i Ivan Žugaj, Mia Čaić i Petar Krpan, Lorena Hrdžić i Mario Peterle najbolje su ocijenjena djeca u narodnim nošnjama

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠAKA, 28. kolovoza 2017. – Folklorni ansambl mladih Nova Gradiška jedna je najaktivnijih novogradiških udruga. Posebne pohvale zaslužuje zbog aktivnosti kojima ponajprije opkuljaju mlade, a zahvaljujući vrijednim starijim članoivima udruge, na djecu i mladež prenose baštinu predaka i od zaborava čuvaju običaje, folklornu i kulturnu baštinu.

Pod nazivom “Slavonija vesela” u subotu su organizirali prvu i po sadržaju jedinstvenu manifestacije za djecu.

Sigurno najatraktivniji dio ove manifestacije bila su djeca odjevena u narodne nošnje, a ocjenjivala se njihova ljepota i orginalnost.

Prosudbena komisija u sastavu: Milan Rosić, predsjednik i članovi Dinka Matijević i Borislav Vidošić, nije mala laku zadaću ocjeniti narodne nošnje i ljepotu djece razvrstane u tri kategorije.

U kategoriji od 6-8 godina prvo mjesto pripalo je Luciji Mlinarski i Ivanu Žugaju iz KUD-a “Starča” Gornji Bogićevci, drugo mjesto osvojili su Nika Bušić i Patricija Piškulić iz Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška, a treće Teni Ferić i Petri Kukić iz KUD-a Mala,

U kategoriji djece u dobi od 9-13 godina prvo mjesto zauzeli su Mia Čaić i Petar Krpan iz KUD-a Vrbje, drugo Emi i Niki Straga-Šašić iz Folklornog mansambla mladih, a treće Tihana Penić i Noa Šapić iz KUD-a Mala.

U kategoriji djece od 14- 16 godina prvo mjesto zauzele su Lorena Hrdžić i Mariju Peterleu iz KUD-a “Starča” Gornji Bogićevci, drugo Kristina Matijašević i Ivona Ranisavljević iz KUD-a Dragalić, a treće Sara Straga-Šašić i Matej Šokić iz Folklorng ansambla mladih Nova Gradiška.

Nagrade su im svima uručili i fotografili se s djecom članovi Prosudbene komisije te Ernestina Straga-Šašić predsjednica Folklornog ansambla mladih.

1 Lucija Mlinarski i Ivan Žugaj
3 Sara Straga_šašić i Matej Šokić
3 Lorena Hrdžić i Mario Peterle
3 Kristina Matijašević i Ivona Ranisavljević
Tihana penić i Noa Španić
2 Tihana penić i Noa Španić
2 Mia Čaić i Petar Krpan
2 Emi i Niki Straga-Šašić
1 Tena Ferić i Petra Kukić
1 Nika Bušić i Patricija Piškulić

Related Post

UZ DAN SVETOG HUBERTA

Autor - 04/11/2015 0
Slavonski Brod, 4. studenog 2015. – Prepoznajući nastojanja Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije koji već neko vrijeme provodi projekt „Sigurno u…