Slogi dolazi Zadrugar

1077 0

23. rujan 2011. – Nakon prvoligaškog nogometa u Lazama, gdje je

igrao hrvatski prvoligaš Slaven Belupo i županijski prvoligaš domaći Graničar prijatelji nogometa imat će u subotu prilike vidjeti u Novoj Gradiški u utakmici 1. županijske lige momčad Zadrugara iz Oprisavaca. Možda ime nije toliko zvučno, ali je zanimljivo stoga, jer se momčad Zadrugara trenutačno nalazi na drugom mjestu prvenstvene tablice. To budi respekt jer su nogometaši iz Oprisavaca u 6 utakmica postigli 4 pobjede, jednom su igrali neodlučno, a samo jednom izgubili. Imaju i dobru gol-razliku od 13 postignutih i samo 6 primljenih golova. Skupili su 13 bodova iz 6 utakmica i 3 su boda zaostatka za vodećim Graničarem iz Laza koji je izvrstan na čelnoj poziciji sa 5 pobjeda iz 6 utakmica i sa čak 22 postignuta gola, pa je daleko najefikasnija momčad lige.

Naša Sloga je daleko skromnije bilance jer je u posljednja dva kola, istina dva puta uzastopno bila na gostovanju, gdje su oba puta poraženi: U 5. kolu visoko i iznenađujuće od Tomislava u Donjim Andrijevcima, a u prošlom kolu u Podvinju s 1:2. Prije toga Novogradiščani su, prisjetimo se, u 1. kolu odigrali neodlučno na gostovanju u Velikoj Kopanici (1:1), u 2. su pobijedili u Novoj Gradiški Amater iz Slav. Broda (3:0), u 3. kolu su pobijedili u Starom Slatniku domaći Svačić Bagi (3:1). Silazna putanja uslijedila je u 3 zadnja kola kada su u 4. kolu odigrali neodlučno sa Slavoncem iz Bukovlja (2:2), a zatim su slijedila ranije opisana dva poraza u dva uzastopna gostovanja.

Sada Sloga ima u 6 utakmica po dvije pobjeda, dva neodlučna rezultata i dva poraza, pa adekvatno tome i jednaku gol-razliku datih i primljenih pogodaka (11:11), te 8 bodova i nalaze se trenutačno na devetom mjestu, ali ih samo 1 bod dijeli od petog mjesta. Stoga je subotnja utakmica, iako se radi o drugoplasiranoj momčadi iz Oprisavaca, vrlo bitna kao i pobjeda kako bi se novogradiški nogometaši vratili među vodeće momčadi 1.ŽNL, gdje im je po kvaliteti i tradiciji mjesto.

 

Na slici: Prizor s utakmice Sloge u Novoj Gradiški

 

Related Post