Teretni vlak na pružnom prijelazu Prvča naletio na kamion, neodgovorni vozač imao sreće

2672 0

NOVA GRADIŠKA, 30. prosinac 2019. – Na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Prvči, dana 29. prosinca, u 1.09 minuta, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, nakon koje je vozač napustio mjesta događaja, ne obavijestivši policiju. Policijski službenici su ubrzo pronašli vozača, utvrdivši da se radi od 23-godišnjaku – izvijestila je Policijska uprava brodsko-posavska.
Policijskim očevidom je utvrđeno da 23-godišnjak, upravljajući teretnim automobilom (slovenskih registracijskih oznaka), isti nije zaustavio ispred željezničke pruge, iako su polubranici bili spušteni, te uključeni svjetlosni signali, koji upozoravaju da se približava vlak, već je nastavio vožnju preko željezničke pruge.
Pritom je došlo do udara prednjeg dijela lokomotive u stražnji dio teretnog automobila, koji se potom prevrnuo i udario u žičanu ogradu i metalne stupove ograde (vlasništvo 70-godišnjaka), te metalni stup (vlasništvo Hrvatskih željeznica), zaustavivši se prevrnut na ogradi.
Tijekom očevida, u vremenu od 1.09 do 3.15 minuta željeznički promet se odvijao južnim kolosijekom.
U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici protiv 23-godišnjaka podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

(foto: google maps)

Related Post