TIJEKOM VIKENDA DVOJICA POGINULA – NISU MU VJROVALI KADA JE KAZAO DA SE IDE BACITI POD VLAK

1385 0

10. siječanj 2011. – Tijekom proteklog vikenda dive sobe su smrtno stradale na novogradiškom području. U subotu oko 16 sati u blizini pružnog prijelaza U Starom Petrovom Selu. Kada je južnim kolosijekom naišao brzi vlak Zagreb-Vinkovci iza žbunja je pod vlak iskočio N.F. (59) iz Starog Petrovog Sela i smrtno stradao.

 

Na putu do željezničke pruge sreo je poznanike i rekao im da se ide baciti pod vlak. Nisu mu vjerovali i u šali su odgovorili da to ne mora učiniti baš danas, već da to može i sutra. Nažalost, Petrovoselac je već bio odlučio ubiti se.

 

Jučer oko 1,20 sati u mjestu Gornji Bogićevci na kolniku županijske ceste dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo DM (26) iz Dubovca. Kako priopćava Policija brodsko-posavska do nesreće je došlo kada je vozeći osobni automobil marke „VW Golf“, NG-registracija, koji se kretao kolnikom ceste od zapada u smjeru istoka, ušao u zavoj na desno, te zbog neprilagođene brzine pri izlasku iz zavoja izgubio nadzor nad upravljačem pri čemu je došlo do zanošenja vozila i izlijetanja s ceste. Vozilo je prilikom izlijetanja s ceste prešlo na most kolnog ulaza s južne strane kolnika, pri čemu je udarilo podvozjem u zapadni i istočni betonski rub mosta, nakon čega preletio južni putni kanal i sletio na travnati teren na kojem je središnjim- lijevim bočnim djelom vozila udario u betonski stup (nosač električnih vodova), koji je pri tom pukao. Od jačine osobni automobil se zarotirao i nastavio kretanja u smjeru sjeveroistoka i na slijedećem kolnom ulazu udario u metalna vrata jednog obiteljskog dvorišta, gdje se i zaustavio, stražnjim djelom naslonjen na metalna vrata. Smrt je konstatirala u 1,45 sati liječnica hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Nova Gradiška.

 

 

Tijekom vikenda na području policijske uprave Brodsko-posavske evidentirano je ukupno 12 kaznenih djela, od toga 10 kaznenih djela iz općeg (imovinski 7 KD i to 3 teške krađe, jedna krađe i 3 KD oštećenja tuđe stvari) kriminaliteta, 1 kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta i 1 kazneno djelo iz kriminaliteta zlouporabe opojnih droga. Dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih 1 s poginulom osobom, 7 s ozlijeđenim osobama, od koji jedna s teškim ozljedama i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

 

Prema sudionicima koji su u prometu učestvovali pod utjecajem alkohola policija je postupala u 14 slučajeva, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu bila je 2,45 izmjerena je Štrosmajerovoj ulici u Slavonskom Brodu kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Renault Thalia“, SB registracija. Pored ovih prekršaja najbrojniji prekršaji bili su nepropisna brzina, koja je evidentirana u 77 slučajeva.

Related Post

NEDOZVOLJENO PODUZETNIŠTVO

Autor - 06/07/2015 0
SLAVONSKI BROD, 6. srpanj 2015. – U subotu, dana 4. srpnja, oko 21.30 minuta, na području općine Sibinj, policijski službenici…