Tradicionalni koncert mladih novogradiških glazbenika

1460 0

Autor Ivanka Herceg
NOVA GRADIŠKA – I ove godine u organizaciji Glazbenoga odjela OŠ „Mato Lovrak“ upriličen je 9. svibnja u dvorani Doma kulture tradicionalni koncert bivših učenika glazbene škole.
A da su im njihovi profesori i nastavnici prenijeli veliku ljubav prema glazbi, tom univerzalnom svjetskom jeziku, kojim su oplemenili vlastiti, ali i život svojih najbližih kao i sugrađana, potvrdila je većina sudionika koncerta i odabirom glazbe kao životnoga poziva.
Okupljene je pozdravila Ana Turkalj, voditeljica Glazbenog odjela OŠ „Mato Lovrak“ i mladim glazbenicima zahvalila što i dalje rado dolaze i nastupaju u svom rodnom gradu, a ujedno je i moderirala koncert te s puno ljubav i ponosa progovorila o svim sudionicima koji su prve note naučili upravo, u tada, Osnovnoj glazbenoj školi Nova Gradiška.
Solo pjevanjem počastile su i oduševile publiku anđeoskim glasovima Elizabet Arić (4.r.solo pjevanja u GŠ Požega, mentorica prof. Draženka Hačka) i Gabriela Mijatović (4.r.solo pjevanja u GŠ Požegi, mentorica prof. Ana Ticl) uz korepeticiju prof. Antona Ećimovića.
Virtuoznost su već sada pokazali izvedbom pripremljenog programa Matko Vojnić (2.r. klavira u GŠ Novska, mentorica, prof. Lorena Alpeza), Tibor Kovačević (3.r. gitare u GŠ Novska, mentor, prof. Luka Matić), a ujedno je Tibor bio i gost večeri.
Posebnu nadarenost za muziciranje osjetila je publika u izvedbi Erin Keleua, studentice 1. Godine flaute na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marine Novak, a koncert je zaključio Karlo Tkalčec polaznik 5.r. harmonike Glazbenog odjela OŠ „Mato Lovrak“, (mentorica Jelena Barić) programom s kojim će uskoro nastupiti na 10. Hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru.
Svim sudionicima koncerta iskreno čestitamo i ponosimo se njima, kao i njihovi nastavnici koji su ih glazbeno opismenili u glazbenoj školi u Novoj Gradiški: Vanja Markesina, flauta, Ana Turkalj, klavir, Marina Karešin i Boris Ružojčić, gitara.

Related Post