TRIBINA UDRUGE „POZITIVA“ – „Korak bliže osobama 3. životne dobi“

1096 0

NOVA GRADIŠKA, 13. srpanj 2012. – U sklopu projekta „Korak bliže

osobama 3. životne dobi“ Udruga „Pozitiva“ Nova Gradiška organizirala je sinoć u župnoj dvorani Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije tribinu za osobe starije životne dobi i članove njihovih obitelji.

 

Teme su bile: „Usamljenost kao psihosocijalni problem osoba 3. životne dobi“ i „Recepti za očuvanje mentalnog zdravlja starijih osoba“

 

O problemima prilagodbe starijih osoba na smrt životnog partnera i vršnjaka, na odvojenost od djece i unučadi i gubitak drugih važnih socijalnih veza govorio je dr.med. Igor Ferenčina, spec. Psihijatrije, a o simptomima senilne demencije i načinima kako što duže održati životnu energiju i usporiti mentalno propadanje kod starijih osoba Kristina Terzić, dr.med.

Projekt „Korak bliže osobama 3. životne dobi“ Udruga „Pozitiva“ provodit će tijekom 2012. i 2013.g. uz potporu Ministarstva zdravlja, s ciljem povećanja dostupnosti stručnih informacija i savjeta za aktivno i zdravo starenje, poboljšanja socijalizacije starijih osoba i senzibilizacije Novogradiščana za svoje starije sugrađane. Projektne će aktivnosti realizirati stručni tim u sastavu: Igor Ferenčina,dr.med., Kristina Terzić dr.med., Darija Pavlović, dipl. soc. radnica, Ljiljana Lukačević, mr.spec. kliničke psihologije i Ivana Tomić, prof. psihologije.

Related Post